Poziv za dostavu prijedloga na natječaj Europskog instrumenta za demokraciju i ljudska prava

Delegacija Europske unije u Republici Hrvatskoj objavila je poziv organizacijama civilnoga društva za dostavu prijedloga na natječaj Europskog instrumenta za demokraciju i ljudska prava (EuropeAid). S ukupno 900.000 eura financirati će se neafirmirane udruge koje predstavljaju interese nacionalnih manjina, osoba s posebnim potrebama, žena radnica, djece te seksualnih i rodnih manjina Spomenute skupine smatraju se podzastupljenima u Hrvatskoj. Po projektu mogu dobiti od 50.000 do 100.000 eura te s tim novcem financirati 50 do 90 posto takozvanih prihvatljivih troškova. Neprofitne organizacije koje se žele javiti na natječaj kao predlagatelji projekata moraju biti upisane u bazu PADOR. Ako već nisu u PADOR se trebaju prijaviti najkasnije prije predaje projektnog sažetka. Njihovi partneri mogu to učiniti i kasnije, u drugoj fazi odnosno prije predaje projekta koji je odobren na temelju sažetka.

Rok za podnošenje projektnog sažetka (Concept Note) je 1. listopada 2012. godine, a šalju se poštom ili kurirskom službom na adresu:
Delegation of the European Union
Finance and Contract Section
Trg Žrtava Fašizma 6
10000 Zagreb Croatia

Natječajnu dokumentaciju i prijavne obrasce možete preuzeti ovdje. A za sve dodatna pitanje i informacije slobodne se obratite u VIDRA-u – Agenciju za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.