Rokovo je posjetilo 85.000 ljudi

Održana je konferencija za novinare na kojoj je virovitički gradonačelnik Ivica Kirin sa svojim suradnicima objavio neke od podataka s ovogodišnje manifestacije Dana grada, Rokovo 2012.
Gradonačelnik je zahvalio svima koji su sudjelovali u organizaciji Rokova, koje je kroz 90 raznovrsnih događaja posjetilo oko 85.000 ljudi. Sve to koštalo je oko 420.000 kn od čega su većinu pokrili sponzori uz napomenu da je samo Grad Virovitica prihodovao 75.000,00 kuna od zakupa javnih površina dok je prihod ugostitelja u te dane sigurno bio izniman.
Kako je istaknuo gradonačelnik Ivica Kirin, za vrijeme trajanja proslave u gradu Virovitici nije zabilježen niti jedan incident.
Ravnatelj Kazališta Virovitica Miran Hajoš, koji je i ove godine bio jedan od aktivnih organizatora proslave, naglasio je kako je zabilježen veliki broj posjetitelja ljetnog kina, te potrebu da grad Virovitica u dogledno vrijeme dobije kino salu.
Pročelnica Ureda gradonačelnika Đurđa Aragović na kraju konferencije, zahvalila je novinarima koji su cjelokupnu manifestaciju popratili mnogobrojnim novinskim natpisima i člancima, te radio prilozima. (www.icv.hr, Fotografija: www.virovitica.hr)