S EE otpadom odložio i dvije bombe M75

U tvrtki iz Virovitice, koja se bavi sakupljanjem i sortiranjem otpada, pronađene su odbačene bombe i streljivo. Na mjesto događaja, izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji na pokretnoj traci između dvije drobilice, pronašao dvije oštećene i jednu neoštećenu ručnu bombu M75 i nekoliko desetaka puščanog streljiva, koje su neodgovorni građani, odbacili zajedno s EE – otpadom, koji su djelatnici tvrtke sakupili na terenu. Pronađene oštećene bombe i streljivo, uništeno je po djelatniku za protueksplozijsku zaštitu, dok je neoštećena bomba, pohranjena u skladište ubojite opreme policijske uprave.
Obzirom da se kod pojedinih građana još uvijek nalazi određeni dio nelegalnog vatrenog oružja i minsko-eksplozivnih sredstava, policija i dalje upućuje; Apel prema građanima – ne odbacujte nelegalno oružje:
Pozivaju se gađani, koji posjeduju bilo kakvo eksplozivno sredstvo, vatreno oružje ili streljiva, koja su zaostala od domovinskog rata, a boje se vratiti, da pozovu najbližu policijsku postaju, gdje će na njihovu kućnu adresu ili mjesto na kojemu se oružje nalazi, doći policijski službenik osposobljen za pirotehnička sredstva, koji će ista i preuzeti. Građani koji dragovoljno predaju nelegalno oružje, neće snositi nikakve sankcije. (www.icv.hr)