„Vještina i sport“ u Domu strijelaca

Praznik Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja zanimljivim sportskim programom pod nazivom “Vještina i sport” obilježili su i vrijedni virovitički strijelci.
U organizaciji streljačkih klubova “Virovitica 1861.” i “Hvidra Virovitica ’92.”, a pod pokroviteljstvom Virovitičko-podravske županije i Grada Virovitice održano je natjecanje u gađanju iz serijske malokalibarske puške u miks disciplini.
U konkurenciji pedeset strijelaca iz šesnaest ekipa iz Virovitičko-podravske županije, prvo mjesto osvojila je ekipa osoba s invaliditetom. U seniorskoj konkurenciji pojedinačni pobjednik je Zoran Kovačević, član ekipe 50. samostalni bataljun, kod juniora Milan Barić, a kod kadeta Leonardo Lukač, obojica članovi Streljačkog kluba HVIDR-a VTC 92. Prije sportskog programa sudionici natjecanja položili su vijenac na spomen-obilježje poginulim hrvatskim braniteljima na virovitičkom Gradskom groblju, a uz prigodan govor umirovljenog brigadira Miće Ključanina sudionici natjecanja prisjetili su se vojno-redarstvene operacije “Oluja” kojom je oslobođen značajan teritorij Republike Hrvatske. Istodobno je održana prigodna izložba oružja i opreme, te izvedena atraktivna vježba djelatnika interventne jedinice Policijske uprave virovitičko-podravske. (www.icv.hr)

[nggallery id=11]