Izbor najuređenijeg mjesta Pitomače

Općina Pitomača objavila je natječaj za izbor najuređenijeg pojedinog mjesta na području općine Pitomača. Općina Pitomača i Turistička zajednica općine Pitomača provesti će izbor najuređenijeg pojedinog mjesta na području općine, izbor najuređenije okućnice u svakom mjestu, te izbor najuređenijeg naselja općine Pitomača.

U kategoriji uređenosti pojedinog mjesta ocjenjivati će se:
– uređenost (nogostupa, prometnica, kuća)
– opremljenost (klupe, spremnici za smeće, oznaka ulica i kućni brojevi, rasvjeta, signalizacija)
– cvjetnost i hortikulturno uređenje (cvjetne gredice, cvjetni balkoni, cvjetni prozori, uređenost igrališta, travnjaka u središtu mjesta).

U kategoriji uređenosti okućnice ocjenjivati će se:
– cvjetnost i hortikulturno uređenje (vlastito održavanje tijekom cijele godine, orginalnost uređenja, raznovrsnost bilja)
– opremljenost (kućni broj, uredno pročelje, uređena ograda).

Glede izbora najuređenije okućnice, potrebno je kandidature dostaviti u pisanom obliku sa slikama i kontakt podacima osoba koje se žele natjecati u izboru najuređenije okućnice do 11. lipnja 2013. godine.
Sve prikupljene prijedloge Komisija će razmotriti i donijeti konačnu odluku, a proglašenje „NAJ“ biti će u četvrtak 13. lipnja 2013. na ljetnoj pozornici na Trgu kralja Tomislava u Pitomači. (www.pitomaca.hr, mh; Fotografija: Ilustracija)