Izdana lokacijska dozvola za siranu…

Nakon što je trgovačko društvo Terra Slavonica d.o.o. iz Virovitice, Trg Ljudevita Patačića 1, zastupano po direktoru Igoru Androviću, podnijelo je zahtjev Upravni odjel za prostorno uređenje i gradnju Grada Virovitice izdao je lokacijsku dozvolu za izgradnju SIRANE koja će se graditi u Poduzetničkoj zoni III u Virovitici.

Planira izgraditi siranu koja bi okupila značajne proizvođače mlijeka s područja cijele županije i kroz izgradnju, uređenje i opremanje pogona omogućila proizvođačima mlijeka da u suradnji sa županijom prerađuju vlastito mlijeko. Na taj način bi mlijeko i mljekarski proizvodi s područja naše županije postali konkurentniji na tržištu. Cilj ovog projekta je razvijanje i unaprjeđivanje proizvodnje i prerade mlijeka na području Virovitičko-podravske županije.

Proizvodni pogon će se sastojati od mljekare i sirane za preradu mlijeka ukupnog dnevnog kapaciteta 10.000 l/dan mlijeka. Proizvodnja će biti raspoređena na sljedeći način: 2.500 l će se preraditi u meki sir, 5.000 l će se preraditi u polutvrdi/tvrdi sir, a 2.500 l će se preraditi u svježi sir.  Od navedenih proizvoda će se propisanim postupcima proizvesti 500 l vrhnja.

Otvaranjem sirane osigurat će se i desetak novih radnih mjesta. (www.virovitica.hr)