Tribina “Zakonodavstvo Europske unije za industrijske proizvode”

U vijećnici Hrvatske gospodarske komore održana je tribina ISO FORUM CROATICUM na temu “Zakonodavstvo Europske unije za industrijske proizvode”. O zakonodavstvu Europske unije za industrijske proizvode i knjizi govorili su mr. sc. Snježana Zima i Ivica Librić, kao recenzenti, te autor Ivan Poljičanin.

Republika Hrvatska uskoro će postati 28. članica Europske unije i morat će ne samo primjenjivati europsko zakonodavstvo, nego će biti u prilici sudjelovati i u njegovu stvaranju. Najbolji način za ostvarivanje vlastitih interesa i jačanje konkurentnosti domaće industrije je aktivan doprinos svih interesnih skupina stvaranju zakonodavstva Europske unije i europskih norma.

Polazeći od činjenice da zakonodavstvo Europske unije za industrijske proizvode nije moguće razumjeti bez poznavanja povijesti stvaranja Europske unije, strukture i nadležnosti njezinih institucija, osnova europskog prava i infrastrukture za njegovu primjenu, nastala je ova knjiga koja je sve navedene bitne čimbenike za razumijevanje zakonodavstva objedinila u jednu logičko povezanu cjelinu.

Tribinu ISO FORUM CROATICUM zajednički organiziraju Državni zavod za mjeriteljstvo, Hrvatski zavod za norme, Hrvatska akreditacijska agencija, Hrvatski mjeriteljski institut, Hrvatsko društvo za kvalitetu, Hrvatsko društvo menadžera kvalitete, Hrvatsko mjeriteljsko društvo, Udruga Hrvatski laboratoriji – CROLAB i Hrvatska gospodarska komora.

Na tribini su, temeljem upućenog poziva, uz predstavnike poslovne zajednice nazočili i predstavnici Odsjeka za kvalitetu HGK – Županijske komore Virovitica. (hgk)