U Zdencima održan predizborni skup potpore za načelnika Tomislava Durmića

Predizborni skup koalicije stranaka Hrvatska demokratska zajednica – Hrvatska seljačka stranka – Stranka umirovljenika za načelnika općine Zdenci održan je u prepunom mjesnom domu u Zdencima. Potporu kandidatima koalicije stranaka HDZ – HSS – SU za načelnika Tomislava Durmića i zamjenika načelnika Zdenka Inhofa došli su pružiti župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić, zamjenica župana Sanja Bošnjak, predsjednica ŽO HSS Ana-Marija Petin, gradonačelnik Orahovice Josip Nemec, načelnici Općine Crnac Mato Damjan i Općine Mikleuš Milan Dundović…
Kandidat za načelnika Općine Zdenci Tomislav Durmić prvi se obratio nazočnima:
Hvala svima na glasovima i povjerenju koje ste mi pružili u prvom krugu, a rezultat toga je vjerujem i najveće iznenađenje za naše protivnik čemu se oni nisu nadali. Hvala vam na glasovima za mene i mog zamjenika Zdenka Inhofa te što ste nam omogućili ulazak u drugi krug gdje s ovakvim pobjedničkim timom ne možemo izgubiti. Izađite na izbore 2. lipnja, hrabro i s ponosom glasajte za pobjednički tim i za boljitak svih mještana općine Zdenci.
Nazočnima se obratio i dopredsjednik Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice i gradonačelnik Orahovice Josip Nemec:
Bravo! Konačno su Zdenci progledali. Osvojili ste većinu u Općinskom vijeću. Počeli ste vjerovati svojim očima, a ne samo svojim ušima. Do sada se radilo u općini Zdenci, ali se moglo raditi više, jer vi mještani općine Zdenci to zaslužujete. Dosadašnji načelnik gledao je samo svoje interese, a kako se to nebi ponovilo izađite na izbore u nedjelju i dajte potporu mladom i perspektivnom Tomislavu Durmiću za budućeg načelnika vaše općine.
Predsjednica županijske organizacije Hrvatske seljačke stranke Ana-Marija Petin obratila se nazočnima te kazala:
Dosadašnji načelnik Mato Barukčić izdao je povjerenje svoje stranke koja ga je prije 12 godina postavila na mjesto načelnika. Tako je izdao i sve vas. 19. svibnja koalicija naših stranaka osvojila je većinu na županijskoj razini, ali pokazali smo i da je snaga zajedništva u općini Zdenci jaka osvojivši većinu u Općinskom vijeću. Apeliram na vas, izađite na izbore u nedjelju 2. lipnja i tako nemojte dopustiti da opet netko izda vaše povjerenje, nego dajte glas kandidatima koalicije stranaka HDZ – HSS – SU, Tomislavu Durmiću i Zdenku Inhofu.
Skup je pozdravio i tajnik županijske organizacije Stranke umirovljenika Drago Lazić:
Stranka umirovljenika je u općini Zdenci formirana prije 3 godine i odmah smo imali problema s načelnikom Barukčićem. Nije imao sluha za nas onda i to se do dana današnjeg nije promijenilo. Nije ga briga za umirovljenike i zato smo odlučili podržati mladog načelnika Tomislava Durmića koji će zasigurno u nedjelju odnijeti pobjedu.
Zamjenica župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak između ostalog je kazala:
Sjećam se 1991. godine, u predvečerje, kad je cijelo selo išlo u kino, jedan čovjek je lijepio plakate SDP-a po Zdencima. Taj čovjek je bio Mato Barukčić, vaš uskoro bivši načelnik. Ni danas se nije promijenio. Zdenci su malo selo, gdje svako zna svakoga, pa tako vjerujem da poznajete i Matu Barukčića i njegove metode rada. Zdencima je potrebna mladost, potreban im je Tomislav Durmić s pobjedničkom ekipom. Mato nije imao sluha za EU fondove, a to će se dolaskom novog načelnika na njegovo mjesto promijeniti. I ja vam obećajem da ću ispred Virovitičko-podravske županije u suradnji s razvojnom agencijom VIDRA pomoći u privlačenju sredstava iz EU fondova. Zato u nedjelju 2. lipnja izađite na izbore i zaokružite Tomislava Durmića, neka Zdenci konačano krenu naprijed.
Skupu se na kraju obratio i župan Virovitičko-podravske županije i dopredsjednik ŽO HDZ VPŽ Tomislav Tolušić te između ostalog kazao:
Hvala svima na potpori koju ste meni i županijskoj listi dali 19. svibnja. Nikad u povijesti toliko glasova župan i županijska lista oko HDZ-a nisu dobili u općini Zdenci. Malo je onih koji su vjerovali da se itko može suprotstaviti i približiti Mati Barukčiću, a kamoli pobijediti. 12 godina strahovlade, sitnih podmićivanja, potkupljivanja, veza i vezica je stvarno dosta. Nadam se da će se 2. lipnja to promijeniti. Zdenci su lijepo mjesto, ali mogli ste imati i više. Mato je u stranci koja ima slogan “Svoji za svoje”. U pravoj je stranci, jer on gleda samo sebe i svoju kliku. Ravnomjeran razvoj i briga za sve mještane je zadatak Tomislava Durmića, koji će općini Zdenci služiti, a ne njome vladati. (www.hdz-vpz.com)

[nggallery id=1831]