U Sopju je održan veliki predizborni skup koalicije HDZ-HSS-HSP AS-HSLS

Prekrasan Mjesni dom u središtu Sopja, koji je obnovljen sredstvima Europske unije i Virovitičko-podravske županije, bio je ispunjen do posljednjeg mjesta na predizbornom skupu koalicije HDZ-HSS-HSP AS-HSLS za općinu Sopje uoči drugog kruga i izbora za načelnika općine gdje će navedenu koaliciju predstavljati Josip Granjaš. Stoga su punu potporu Josipu Granjašu i njegovom zamjeniku Franji Ricliju, na predizbornom skupu, dali saborski zastupnik i predsjednik ŽO HDZ Virovitičko-podravske županije Josip Đakić, zamjenik župana Zdravko Dijaković, povjerenik HSP AS za VPŽ Mato Bubaš, županijski predsjednik HSLS-a Miroslav Venus, kao i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, načelnik općine Gradina Dražen Peić i Čađavica Mirko Rončević.
Siniša Hrgović pozdravio je nazočne uz zahvalu onima koji su za HDZ-ovu koaliciju glasovali u prvom izbornom krugu.
Ova koalicija ostvarila je pobjede uz apsolutne većine i za Županijsku skupštinu gdje je nositelj bio Josip Đakić i za župana Tomislava Tolušića… O čemu mi onda imamo razmišljati u drugom krugu kad je sve jasno tko je pobjednik na području cijele Virovitičko-podravske županije. U nedjelju se nemojte dvoumiti, glasujte za Josipa Granjaša jer to je jedini pravi put za Sopje.
Zamjenik za načelnika općine, Franjo Ricli je kazao:
– Žao mi je jer nismo pobijedili već u prvom krugu, no slavit ćemo u nedjelju 2. lipnja. HDSSB nas blati letcima koje dijele po općini, a iza koalicije HDZ-HSS-HSP AS-HSLS nisu letci već djela.
Josip Granjaš, sadašnji i budući načelnik Općine Sopje nadahnuto je govorio nazočnima.
– Ne može načelnik biti netko tko niti ne živi na području općine Sopje, tko niti ne živi s ovom općinom, ne brine o njezinim problemima. Ne može načelnik općine biti netko tko je uzeo 128.000 kuna, a da dvije godine nije došao na posao. Hoće li on svojim radnicima, ako mu ne dolaze na posao, davati plaću. Govorim o Zvonimiru Kovačecu, koji nas blati na svakom koraku, čovjeku koji je do sada zbog svog osobnog interesa već promijenio deset stranaka. Ne vjerujte takvim ljudima.
Miroslav Venus, županijski predsjednik HSLS-a u svom je obraćanju nazočnima rekao.
– Ovdje su četiri stranke na okupu, a tko je tamo, s druge strane, tko je s njima. Nitko. Nemojte eksperimentirati. Neki su eksperimentirali na prošlim parlamentarnim izborima, pa pogledajte kamo Hrvatsku vodi SDP-ova koalicija. Kovačec je potpuni promašaj. O njemu najbolje govori činjenica kako je promijenio toliko stranaka i stavova da im ni broja više ne zna.
Mato Bubaš, županijski povjerenik HSP AS na skupu se obratio nazočnima sljedećim riječima.
– Granjaš je u svojoj općini prvo pobijedio “crvene”, a sad će i ove druge. Ova županija će nakon ovih izbora, s Josipom Đakićem, biti prekretnica za Hrvatsku jer ovdje je naša koalicija slavila u svakoj općini i gradi i županiji. U nedjelju glasujte za obitelj, za sebe i za svoj dom.
Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin na skupu je između ostalog rekao.
– Područje vaše općine kao i Virovitičko-podravske županije je prekrasno područje, no mi više nećemo i ne možemo čekati da država pokrene neke svoje projekte, moramo to raditi sami. Država nama poskupljuje struju, a zatim sebi isplaćuju bonuse. Tražili smo od Hrvatskih cesta da brza cesta ide od Virovitice do Medinaca, a to će mnogo značiti i za gospodarsko povezivanje i ovoga kraja. Želimo da svi vi ovdje živite od svog rada. Jamac za vaše bolje sutra je Josip Granjaš i zato ga podržite u nedjelju 2. lipnja.
Iz Valpova je nazočne pozdravio, te dao podršku Josipu Granjašu i Franju Ricliju, Zdravko Čorić, nakon kojega je govorio Zdravko Dijaković, zamjenik župana Virovitičko-podravske županije, koji je između ostalog kazao:
– Josip Granjaš je puno radio za vašu općinu i to se vidi na svakom koraku, za razliku od Kovačeca, čija stranka nije pobijedila niti u svom dvorištu, a željela bi mesti ovdje po Sopju. Nemojte im to dozvoliti. Od Josipa Granjaša nema boljeg. U nedjelju se svi svrstajte pod jedan barjak, onaj pobjednički, Josipa Granjaša.
Na kraju velikog skupa, govorio je predsjednik ŽO HDZ Virovitičko-podravske županije i saborski zastupnik Josip Đakić.
– HDZ je s koalicijskim partnerima osvojio većinu u svim općinama i gradovima na području Virovitičko-podravske županije. I u ovom drugom izbornom krugu, slaviti ćemo i u Špišić Bukovici i Zdencima i Slatini i Mikleušu i ovdje u Sopju. Ovo je politička snaga kakvu nitko nema i nakon 1. srpnja, tražit ćemo izglasavanje nepovjerenja aktualnoj državnoj vlasti jer nas oni vode u propast. Oni koji su sada suprotno od Granjaša, radili su samo za svoje osobne interese, pa tako državi za zemlju duguje 300.000 kuna, za zemlju koju su sebi namještali. No vi sve to znate, znate tko je što radio i kako. Eto i na Tijelovo smo u Novakima otvorili novoobnovljeni dom i kuću oproštaja, a to je samo djelić onoga što se je radilo na području ove općine. Uvjeren sam u veliku pobjedu Josipa Granjaša, te će i on nakon 2. lipnja biti dio velike pobjedničke ekipe ove županije. A oni koji se inate, njima je jasno kako im snaga kopni. Mi sve ovo vrijeme nismo bili takvi. Granjaš je bio marljiv, on je radio, on se nije inatio. I upravo zato, jer volimo rad, jer volimo raditi za dobrobit svih stanovnika i Sopja i cijele ove županije, dajte punu podršku Josipu Granjašu za načelnika ove općine. (www.hdz-vpz.com)

[nggallery id=1832]