Veliki predizborni skup u Donjem Predrijevu

U Donjem Predrijevu, održan je veliki predizborni skup koalicije HDZ-HSS-SU za općinu Zdenci, odnosno kandidata za načelnika općine Tomislava Durmića i njegovog zamjenika Zdenka Inhofa. U prepunom Mjesnom domu, podršku Tomislavu Durmiću, uz brojne mještane, dao je i saborski zastupnik, nositelj liste za Županijsku skupštinu i predsjednik ŽO HDZ-a VPŽ Josip Đakić, virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić, kao i njegovi zamjenici Sanja Bošnjak i Zdravko Dijaković, predsjednica ŽO HSS-a VPŽ Ana-Marija Petin,…
Pred velikim mnoštvom, prvo je govorio Tomislav Durmić.
– Uz ovakvu podršku ne možemo izgubiti u drugom krugu. Već imamo većinu u Općinskom vijeću Zdenaca, a uz ovu snagu zajedništva kakva je i ovdje u Donjem Predrijevu, slavit ćemo u nedjelju 2. lipnja.
Predsjednica ŽO HSS-a Virovitičko-podravske županije Ana-Marija Petin naglasila je sljedeće.
– Prije nekoliko mjeseci obećala sam vam da ćemo imati svog župana i većinu u Županijskoj skupštini. I to se obećanje obistinilo, župan je Tomislav Tolušić, a koalicija HDZ-HSS-HSLS-HSP AS-BUZ ima većinu u Županijskoj skupštini. Obećala sam vam da ćemo imati i većinu u Općinskom vijeću. I imamo je. Obećala sam vam da Mato Barukčić više neće biti načelnik i tako će biti nakon 2. lipnja. Nakon 2. lipnja, svima vama će služiti Tomislav Durmić, a ne vladati kako je to radio Mato Barukčić koji je izdao svoju stranku i okrenuo leđa svom narodu.
Orahovački gradonačelnik Josip Nemec, kazao je:
– Mato je cijelo ovo vrijeme sijao strah. Tomislav Durmić nije lažov, on je čestit i pošten čovjek, on je čovjek od vašeg povjerenja. Zdenci su mogli puno više napraviti nego do sada. Pogledajte Orahovicu. Ni mi nemamo velike izvorne prihode, ali smo mnogim projektima napravili puno dobrih stvari, za razliku od Mate, koji je sve proračunato radio. Tako je prošlog ljeta radio probleme s vodom. Ovo je njegov kraj jer on je već izgubio bitku.
Virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić obračajući se velikom broju nazočnih mještana Donjeg Predrijeva, rekao je:
– Zahvaljujem svima vama jer sam ja ponovno župan i jer je lista s nositeljem Josipom Đakićem osvojila većinu za Županijsku skupštinu. Većinu imamo i u Općinskom vijeću i niti jedna odluka se ne može donijeti bez HDZ-a, HSS-a, SU-a i nezavisne liste Dražena Blagojevića. Barukčić je vladao ovim krajem, Durmić će služiti.
Govoreći na kraju skupa, Josip Đakić, saborski zastupnik i predsjednik ŽO HDZ-a VPŽ je istaknuo:
– Ovo je početak kraja bahatosti i osobnim interesima Mate Barukčića. Tomislav Durmić je najbolji izbor, čovjek koji će raditi za svakog od vas, za svako naselje na području općine Zdenci, za boljitak svih vas. To nikako nije Mato Barukčić, čovjek koji je izdao i vas i stranku zbog koje je bio načelnik općine, a pokušao je rušiti i Županijsku skupštinu. Nije uspio i neće. Općinsko vijeće je već u rukama većine, a od nedjelje ćete imati i mladog i kvalitetnog načelnika – Tomislava Durmića. (www.hdz-vpz.com)

[nggallery id=1805]