Dominik Štajdohar naj učenik škole IBM

Još jedna generacija orahovačkih osmaša napustila je osnovnu školu. Preko 60 učenika posljednji je puta pozdravilo svoje učitelje kao polaznici škole. U povodu završetka i podjele svjedodžbi učenici netom završenih osmih razreda osnovne škole ”Ivana Brlić-Mažuranić” priredili su zanimljiv program u kojem su kroz školske šale te kroz foto projekciju prošli kroz svoj školski život. Kao i svake godine, nagrađeni su učenici koji su svih osam razreda prošli s odličnim uspjehom, a dobili su majice s natpisom ”Sve 5”. Ravnateljica Osnovne škole ”Ivana Brlić-Mažuranić” Maja Škraba te ispred glavnog pokrovitelja nagrada, orahovački gradonačelnik Josip Nemec, proglasili su i nagradili najboljeg učenika škole, a laskavu titulu ponio je Dominik Štajdohar. Uz naj učenika, proglašeni su i najbolji sportaši škole a to su Mia Rončević i Bojan Gvozdenović:

-Svaka generacija ima nešto posebno u sebi i od svake se teško rastati. Tako je bilo i ovoga puta. Mojim dragim osmašima od srca želim puno uspjeha u daljnjem životu i vjerujem da će im ova naša školska obitelj ostati u vječnom sjećanju gdje god pošli. Čestitam nagrađenima koji su uistinu bili ponos naše škole, a isto tako i svim ostalima hvala što si bili uzorna djeca i dobri učenici. – rekla je ravnateljica Maja Škraba. Orahovački gradonačelnik Josip Nemec još je jednu osnovnoškolsku priču zaključio znakovitom rečenicom:

-Budite sretni u svemu što si sami poželite i gdje god da krenete, ali upamtite: Orahovica će vas uvijek spajati i sjećati na prelijepe školske dane. – zaključio je gradonačelnik Nemec.  Bilo je na kraju i suza, zagrljaja, ali tako je to kad se prijatelji rastaju! (www.icv.hr; vg)