Orahovčanka Ivana Jelić je Miss jezera

U organizaciji Grada Orahovice i Turističke zajednice grada Orahovice, a pod generalnim pokroviteljstvom komunalnog poduzeća Papuk, pokroviteljstvom Sunstrom energije i Pan pivovare, supokroviteljstvom Poljoprivrednog poduzeća Orahovica te glavni sponzorstvom Gravie Osijek i Keramika Modus održana je tradicionalna manifestacija ”Otvaranje turističke sezone”. Na Jezeru se i ove godine moglo vidjeti niz sadržaja među kojima otvoreno prvenstvo u odbojci na pijesku, biciklijada, priprema raznih gastronomskim delicija, društvene igre i dr. koje su pripremile 24 udruga i OPG te gospodarstvenici iz Orahovice:
-Orahovica je još jednom pokazala i dokazala kako je bila središte turizma Slavonije i Baranje. Tisuće ljudi iz cijele kontinentalne Hrvatske posjetili su Jezero i sa zanimanjem pratili sve sadržaje u sklopu otvorenja turističke sezone – riječi su gradonačelnika Orahovice i predsjednika TZ grada Orahovice Josipa Nemeca koji je i službeno otvorio turističku sezonu u Orahovici.
Središnji događaj i ovogodišnje manifestacije bio je izbor za Miss Jezera 2013. koji je održan po četvrti puta. Na izbor se prijavilo 11 djevojaka iz Valpova, Osijeka, Viljeva, Duzluka, Nove Jošave i Orahovice, koje su u dva izlaska pokušale očarati 7-člani žiri koji su činili orahovački gradonačelnijk Josip Nemec, predstavnici sponzora i pokrovitelja te prošlogodišnja missica, Željka Lacović iz Donjeg Miholjca. Žiri nije imao lagan posao, jer svaka djevojka je imala ”ono nešto” i više nego želju ponijeti laskavu titulu Miss jezera 2013. No, ipak na kraju najljepša i Miss Jezera 2013. je po prvi puta od kako je izboram domaća kandidatkinja 26-godišnja Ivana Jelić koja je od žirija ukupno dobila 137,50 bodova. Ivani je pripao ček od 5000 kuna, a krunu novoj missici predala je prošlogodišnja Željka Lacović iz Donjeg Miholjca.
Prva pratilja s ukupno osvojenih 133,69 bodova je Marija Draksler iz Valpova kojoj je pripao ček od 3000 kuna, dok je druga pratilja s ovojenih 133,10 bodova i čekom od 2000 kuna Mihaela Jusufi iz Viljeva:
Presretna sam što sam baš ja prva Orahovčanka koja je uspjela osvojiti titulu najljepše na našem Jezeru. Prijavila sam se zbog zabave i dobrog provoda te novih poznanstava i eto ispalo je odlično. – rekla je nakon izbora nova miss Jezera Ivana Jelić.
Orahovica je još jednom blistala, od organizacije i iznimno kvalitetne gastronomije koju je potpisala Udruga kuhara grada Orahovice do velikog turističkog izbora u vidu planinarstva, lova i ribolova, konjogojstva, sporta, vina i rakije, i tako unedogled. Otvaranje turističke sezone zapravo je velika razglednica iz Orahovice te pozivnica svakome da dođe i uvjeri su sve ljepote i čari ovoga dijela Slavonije. (www.icv.hr, vg, Fotografije: Vladimir Grgurić)

[nggallery id=1997]