OŠ E. Kumičića potpisala ugovor za projekt

U Zagrebu, u prostoru Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta održano je svečano potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru natječaja IPA IV. (Razvoj ljudskih potencijala) „Daljnji razvoj i provedba Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira“. Pozdravni govor uputio je ministar znanosti, obrazovanja i sporta gospodin Željko Jovanović te se nakon njega obratio i gospodin Ivan Šutalo kao predstavnik ugovornoga tijela. Ukupna vrijednost projekata iznosi 5.107.498,10 eura od čega je 4.171.255,40 eura bespovratnih sredstava dodijeljeno kroz IPA IV komponentu Razvoj ljudskih potencijala.
Cilj ovoga natječaja bio je podupiranje razvoja i provedbe Hrvatskoga kvalifikacijskoga okvira kroz razvoj i modernizaciju obrazovnog sustava i kvalifikaciju u općem i visokom obrazovanju te kroz razvoj kurikuluma/programa temeljenih na ishodima učenja. Ujedno, natječaj je predstavljao potporu reformi kvalifikacijskog sustava na nacionalnoj razini koja je osnažena i donošenjem Zakona o hrvatskom kvalifikacijskom okviru.
Projekt osnovne škole Eugena Kumičića Informatička znanja za uspješnu i kreativnu budućnost također je pozitivno ocijenjen na ovome natječaju te mu je ukupna vrijednost 204.224,23 eura. U projektu sudjeluju, osim OŠ Eugena Kumičića koja je i nositelj projekta, četiri škole iz Zagreba: OŠ Dobriše Cesarića, OŠ Ivana Granđe (Soblinec, Sesvete), OŠ Otona Ivekovića i Grafička škola iz Zagreba. Ciljne skupine projekta bit će profesori informatike i učenici osnovnih i strukovnih škola. Ugovor je potpisala ravnateljica škole Božica Majhen, a voditeljica projekta bit će Melita Schmitz koja je ujedno i osmislila projekt uz tehničku potporu kolegice iz Razvojne agencije VIDRA gospođice Željke Andrić. (www.icv.hr)

[nggallery id=2025]