Priopćenje SDP-a vezano za Jovanu Žnidarec

Gradski Odbor SDP Slatina temeljem članka 18 . Statuta SDPH donio je jednoglasnu Odluku o izbacivanju Jovane Žnidarec iz GO SDP, zbog nepoštivanja odluka Odbora čime je naštetila ugledu stranke. U priopćenju u kojem se obrazlaže ovaj postupak stoji kako je na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Slatine svojim glasovanjem Jovana Žnidarec onemogućila sastavljanje odbora Gradskog vijeća na način koji je jedini pravedan i koji bi omogućio sudjelovanje svih parlamentarnih stranaka u odborima na osnovu ostvarenih rezultata na lokalnim izborima i koji bi bio jedina potvrdnica da je Vijeće sazrelo i da mora jedinstveno razmišljati u cilju izlaska grada iz situacije u kojoj se nalazi. Na taj način provodila bi se volja birača jer broj osvojenih mandata pojedinih stranaka i koalicija nikome nije dao apsolutnu većinu i mogućnost samovolje. Na žalost, potez Jovane Žnidarec opet je otvorio vrata raznim špekulacijama, nadglasavanju odnosno sprovođenju  samovolje.
Neposredno prije same sjednice Gradskog odbora SDP stigao je zahtjev Jovane Žnidarec kojim traži brisanje iz evidencije kako bi bar jednim dijelom olakšala svoju savjest. Odbor je zahtjev jednoglasno odbacio jer je stigao u vrijeme kad je bilo jasno da je svojim postupkom zaslužila nečasno izbacivanje. Svoju moralnost i odgovornost koju duguje prije svega biračima, može jedino pokazati vraćanjem mandata onima koji su joj omogućili da bude izabrana na listi, stranci i ljudima sa kojima je svih ovih godina zajednički kreirala politiku stranke jer je do jučer bila član predsjedništva Gradskog odbora SDP Slatina i glasnogovornica SDP-ovog kandidata za gradonačelnika.
Ostaje pitanje što se to dogodilo u glavi Jovane Žnidarec, kako to da svoje nezadovoljstvo sa radom stranke nije nikad javno rekla, kako to da je prihvatila mjesto na listi sa ljudima koji ne mogu doprinijeti napretku i razvoju grada, kako to da svoj dogradonačelnički mandat u prošlom sazivu nije odradila volonterski kako je obećala svojim biračima. Vrijeme će pokazati zašto je i zbog kojih interesa uskoćila u krilo suprotnoj strani i do kada će birači tolerirati političku trgovinu – piše u priopćenju Gradskog odbora SDP-a Slatina u kojem se objašnjava isključenje Jovane Žnidarec iz Gradskog odbora SDP-a. (sdp)