ŽKK Mladost Čačinci: Bit ćemo ekipa za sam vrh B1 lige

Prošle su pune dvije godine od kako ženska košarkaška ekipa Mladosti iz čačinaca ne igra službene utakmice. Ipak, od jeseni će se ova ekipa natjecati u B1 košarkaškoj ligi istok -Došlo je vrijeme da se djevojke ponovo uključe u ligaška natjecanja jer u Čačincima je stasala ekipa koja će u Slavonskoj ženskoj košarci imati što reći. Sestre Elena i Antonela Budim bit će nositeljice ekipe. Uz njih tu je još pet srednjoškolki, dok su sve ostale djevojke polaznice Osnovne škole. Djevojke su sjajno radile tijekom prošle sezone, odigrale su nekoliko utakmica u kojima su zaista bile dominantne, i Odluka da se od ove sezone krene u natjecanje nije donesena bez razloga – kaže je član Izvršnog odbora kluba  i trener muške seniorske momčadi Mario Krmpotić.

Rezultatskog imperativa nema, a u klubu su sigurni da će ekipa biti u samom vrhu B-1 lige:

– Od djevojaka nećemo tražiti odmah prvo mjesto, no pošto znamo kako će liga izgledati  i tko će sve igrati, mi s pravom računamo na visok plasman, a to su prva tri mjesta. Kroz nekoliko sezona doći će i naslov, a potom nam je želja stvoriti jednog stabilnog ženskog drugoligaša – zaključio je Krmpotić. Viojest o povratku u natjecanje donijela je veliko veselje među košarkašicama:

-Što reći, dvije godine ne igramo službene utakmice. Igrali smo samo prijateljske i svakim novim okupljanjem iščekivali smo vijest o povratku u natjecanje. Ekipa je dobro posložena, mi radimo već dugo zajedno, bez obzira na ne igranje, redovito smo trenirale i sada uz ovo ljeto uigravanja sigurna sam da možemo puno.  – zaključuje kapetanica ŽKK Mladost i privremena trenerica Elena Budim. (www.icv.hr; vg)