“Biseri” 16. na Vatrogasnoj olimpijadi

Bravo za “Bisere” iz Turnašice! Na Vatrogasnoj olimpijadi u Francuskoj (Mulhouse) u konkurenciji 78 ekipa iz cijeloga svijeta osvojili su odlično 16. mjesto. Podsjetimo, odradili su osnovnu vježbu bez greške u vremenu 37,50 sekundi. Istodobno su u štafeti imali vrijeme od 57,04 sekundi, uz pet kaznenih bodova zbog jedne greške. Upravo ih je tih pet sekundi na kraju i stajalo puno boljeg plasmana.
– Zadovoljni smo, jer kada vidimo kakvi su bili prvoplasirani Austrijanci ili pak drugoplasirani Slovenci, mogu samo reći da je to u usporedbi s nama jedan sasvim drugi svijet. Oni su svoje vježbe izvodili ispod 30 sekundi, ali pritom moram napomenuti da su oni zadnja tri mjeseca jeli istu hranu, imali svoje trenere. To je za njih posao, a ne rekreacija – kazao nam je Josip Nemet, kojem se i preko telefonske slušalice u glasu osjetio “osmijeh na licu”.
“Biseri” nisu razočarali. To im je prva Vatrogasna olimpijada, jedno veliko iskustvo za momke koje je veliko srce vodilo u Francuskoj. I zato je postignuto 16. mjesto za njih veliko – kao zlato. (www.icv.hr, kt; Fotografija: Kristijan Toplak)