Nove cijene cigareta, i dalje poskupljuju…

Početkom tjedna TDR i Philip Morris podigli su cijene svojih cigareta za kunu po kutiji, a sada se na taj potez odlučio i Lidl Hrvatska. JT International uveo je nove cigarete, a Legenda promet spustila je cijene cigareta.

Lidl je cijene cigareta Goldfield podigao sa 16 na 17 kuna, cigarete JT Internationala Winston Cool Xspression, kojih nije bilo prije u ponudi, stoje 21 kunu, dok je Legenda Promet sa za kunu spustila cijenu cijene svojih Karelia Superslims OME i Superslims OME Yellow. Prijašnja cijena bila je 23 kuna, a sada stoje 22 kune. Nove cijene ovih cigareta primjenjivati će se od sutra.

Početkom tjedna objavljene su nove cijene cigareta od TDR-a i Philip Morrisa koje su uglavnom poskupjele za kunu. Prema tim novim cijenama kutija Filtera 160 stoji 21 kunu, Benstona i Yorka 19 kuna, MC-ja 20 kuna, Ronhilla 23 kune, Avangarda 24 kune, Marlbora 25 kuna, a Muratija 22 kune.

Carinska uprava sada redovito objavljuje nove cijene cigareta otkad je Vlada odlučila da prodavači mogu prodavati cigarete po cijeni različitoj od one koja piše na markici. Ubrzo cijene više neće ni pisati na markicama. No, sada proizvođači i uvoznici moraju Carinskoj upravi prijavljivati cijene po kojima se cigarete prodaju. Očekuje se da će zbog usklađivanja trošarina s EU cijene cigareta u Hrvatskoj i dalje rasti. (vecernji.hr)