Na Petrovo se vozio biciklom s 3,32 promila

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodile su se dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su 2 osobe zadobile LTO. U jednoj prometnoj nesreći počinitelj je bio pod utjecajem alkohola, napustio je mjesto događaja i naknadno je pronađen. Ukupno je utvrđeno 55 prekršaja, od čega je 17 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, s najvećom koncentracijom od 3,32 promila utvrđenom 29. lipnja u 19.25 sati u Brezovici kod 51-godišnjeg biciklista.

Temeljem čl.134. PZ uhićene su tri osobe zbog vožnje pod utjecajem alkohola, a  dvije osobe su privedene na Prekršajni sud gdje su im izrečene novčane kazne u iznosu od 3000 kn i zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 6 mjeseci. Dvije osobe zadržane su temeljem čl.137. PZ zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

Na području PP Slatina 28. lipnja od 9 do 13 sati provedena je akcija usmjerena na nadzor kretanja pješaka i prekršaje vozača u odnosu na pješake. Kontrolirano je 14 vozača i pješaka, a utvrđeno je 11 prekršaja, od toga 10 po akciji. (viroviticko-podravska.policija.hr)