Najljepšu zapregu ima Ivan Dugaja iz Čađavice

U povodu Dana općine Čađavica i blagdana sv. Petra apostola, zaštitnika općine, svake godine održava se niz događanja koje okupe stanovnike iz cijele općine, ali i drugih krajeva. Među njima ističe se 6. međužupanijska izložba hladnokrvnih konja. Ovaj put nisu se ocjenjivala grla u kategorijama kao do sada, već je svaki izlagač konja dobio prigodan poklon – statuu konja s plaketom i prigodnu novčanu nagradu. Osim izložbe konja održana je i izložba zaprega, nastup obnovljenog KUD-a „Podravina“ iz Čađavice, defile motorista i malonogometni turnir mjesnih odbora. Vrhunac proslave bio je pečeni vol na ražnju koji se mogao degustirati uz vrhunsku glazbu sastava Fijakeri iz Osijeka.

Najljepšu zapregu imao je Ivan Dugaja iz Čađavice koji je osvojio 1. mjesto. Drugo mjesto osvojio je Josip Major iz Bankovaca, a treće su podijelili Igor Tkalčić iz Sladojevaca i Mateo Gonza iz Slatine. Zaprege su još izložili Mato Dorčak iz Miljevaca, Vjekoslava Đurđević iz Virovitice, Pavo Bartolović i Ivica Semialjac sa svojim tropregom iz Koške te Josip Dugaja iz Čađavice. Svi sudionici zaprega dobili su prigodni pehar, a osvajači prva tri mjesta uz pehar su dobili i prigodne novčane nagrade te godišnju pretplatu za časopis „Nova zemlja“. Izložbu hladnokrvnih konja otvorio je saborski zastupnik Josip Đakić, grla je blagoslovio župnik Župe Čađavica velečasni Valentin Halić, a prigodnim govorom sve uzvanike pozdravili su načelnik općine Čađavica Mirko Rončević i predsjednik središnjeg Saveza udruga uzgajivača hrvatskog hladnokrvnjaka Miško Šklempe. Najzaslužniji za ovu izložbu je Ivan Dugaja, predsjednik Udruge Čađavica.

Obilježavanje Dana općine Čađavica završeno je malonogometnim turnirom mjesnih odbora. Igralo se po skupinama, a najbolji su na kraju odigrali završni dio turnira. Pobjednici turnira su igrači Mjesnog odbora Čađavica, drugo mjesto je osvojila ekipa Mjesnog odbora Zvonimirovac, treće ekipa iz Čađavačkog Luga, a četvrto mjesto Lovačka udruga „Sokol“ iz Čađavice. Najbolji igrač turnira je Josip Bezuk – igrač Mjesnog odbora Čađavica, najbolji vratar Ivica Kovač iz iste ekipe, a titulu najboljeg strijelca odnio je Zdenko Zdelar s postignuta dva pogotka iz ekipe LU “Sokol” Čađavica. Najbolje pojedince i momčadi peharima je nagradio načelnik općine Čađavica Mirko Rončević. (www.icv.hr, kp)

[nggallery id=2054]