Stanislav Boljkovac Toro orahovački borac

Borilački sport u Orahovici već dugi niz godina ima sjajne rezultate, no ti uspjesi vezani su prije svega uz karate ili taekwondo. No, unazad nekoliko godina Orahovica je dobila prvog ultimate fight borca koji niže fantastične uspjehe. Riječ je o Stanislavu Boljkovcu Toro iz Stare Jošave, mjestu pokraj Orahovice, koji se svojim nastupom na nedavno održanom međunarodnom natjecanju u Našicama još jednom potvrdio kao odličan borac.
– Borilačkim sportovima počeo sam se baviti prije nekih sedam godina. Prije dvije godine napravio samu kratku stanku, ali vrlo brzo nakon toga nastavio sam trenirati. Počeo sam u Donjem Miholjcu, a danas sam član kluba Impact Našice. Borim se uglavnom u konkurenciji slobodne borbe i do sada sam u 6 profesionalnih borbi postigao 5 pobjeda i 1 poraz – počinje svoju priču Stanislav, čije je popularno ime u borbama koje nosi još od djetinjstva Toro.

Na međunarodnom natjecanju u Našicama Toro je svladao prvaka BiH Milana Macuru tzv. ”gušenjem” u prvoj rundi.
– To mi je bila druga borba na domaćem terenu u Hrvatskoj, druge su održane u organizaciji UFC Tesal u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Mađarskoj. Za ovakve turnire zadužena je međunarodna organizacija u suradnji s klubovima. Moram priznati da mi je borba u Našicama bila najdraža. Bio sam gotovo kod kuće, navijalo je više od 1300 gledatelja, atmosfera je bila ludilo, a za borbe su svi rekli kako dugo nisu bile tako kvalitetne. To je poseban osjećaj, a upravo zbog takvih trenutaka pravi je gušt baviti se ovim sportom. Kada netko kaže ultimate fight ili slobodna borba, svi obično smatraju da je to opasno, da samo ”luđaci” mogu biti dio te priče. No, slika je zapravo potpuno drukčija. Nema dvojbe da je to opasan sport, ali ako saživiš s njim, kao uostalom i sa svakim drugim sportom, onda to postane vrlo zanimljivo, atraktivno, prepuno adrenalina i više nego zabavno – kazao je Stanislav Toro Boljkovac.

Orahovački Cro Cop pokazao je kako se voljom i radom može uspjeti u ovako zahtjevnim sportovima. Iako mu je 35 godina kaže kako se sada osjeća najbolje i siguran je da će još dugo biti u ringu. (www.icv.hr, vg; Fotografije: Vladimir Grgurić)

[nggallery id=2068]