Žukina, Barišić i Kozjak najgimnazijalci….

Ispitima državne mature u ljetnom ispitnom roku u Gimnaziji Petra Preradovića u Virovitici pristupilo je svih 116 učenika četvrtih razreda. Učenici su polagali 563 ispita i ostvarili izvrsne rezultate. U Gimnaziji su posebno ponosni na Tibora Žukinu, učenika 4.d razreda prirodoslovno-matematičkog smjera, koji je sa 100-postotnom točnošću riješio testove iz fizike i matematike na višoj razini. Tiborove mentorice su profesorica fizike Slobodanka Polašek i profesorica matematike Jasminka Viljevac.

Osim tog sjajnog rezultata u Gimnaziji su ponosni i na rezultate ostalih učenika. Tiborovi prijatelji iz razreda, njih četrnaest dobili su odlične ocjene iz fizike, a osam iz matematike. Najučenik Dario Barišić riješio je test iz matematike s jednim bodom do maksimuma, a s dva boda do maksimuma riješio je fiziku. Učenica 4.a razreda opće gimnazije Petra Kozjak je među 47 učenika u državi koji su 100 posto riješili test iz matematike na osnovnoj razini, a petnaest učenika je dobilo odlične ocjene iz engleskog i petnaest iz hrvatskog jezika na višoj razini. U skladu s rezultatima mature učenici Gimnazije upisivali su studijske programe na fakultetima, te upisivali medicinu (6), stomatologiju (4), engleski jezik (6), njemački jezik, FER, strojarstvo, građevinu, arhitekturu, geodeziju, aeronautiku, fiziku, psihologiju, pedagogiju, novinarstvo, pravo, ekonomiju, učiteljski fakultet.

Koordinatorica za državnu maturu Jasminka Viljevac ističe nadu da će se barem neki od tih uspješnih učenika vratiti u svoj grad i ovdje ostvariti životni uspjeh i karijeru, a na kraju ovog i početku novog puta svim maturantima njihovi sada već bivši profesori poželjeli su puno sreće i uspjeha u daljnjem školovanju. (www.icv.hr, bg; Fotografija: Arhiva)