U gradskom parku izgradit će se jezero

Prirodne ljepote, zelenilo, prostranstvo i ugodna tišina središnjeg gradskog parka jednostavno odmaraju i oplemenjuju dušu. Orahovica je zbog svoje atraktivnosti jedno od najpoznatijih odredišta kontinentalnog turizma u Hrvatskoj, a orahovački parkovi i okolna priroda tvore jednostavno neodoljivu kombinaciju koja kao magnet privlači posjetitelje iz cijelog svijeta. U cilju da grad bude još atraktivniji Orahovčanima i svim posjetiteljima gradska vlast je odlučila obogatiti zelene površine središnjeg gradskog parka umjetno oblikovanim jezerom. Jezero će se snabdijevati vodom iz potoka koji teče ispod vodenice, a u njemu će obitavati patke i biti oblikovana dva različita otoka zasađena vegetacijom.

– Završetkom radova na uređenju jezera na najljepši način zaokružit će se priča uređenja našeg parka na čijoj smo obnovi radili proteklih nekoliko godina. Uređenje jezera predstavlja najzahtjevniji dio radova, ali nakon završetka radova naš park dobit će novo lice i vjerujem postati novo/staro okupljalište naših sugrađana i turista – rekao je gradonačelnik Josip Nemec.

Osobito i prepoznatljivo obilježje Orahovici će dati umjetno jezero, koji će kao dekorativni element uobičajen u romantičarskoj parkovnoj arhitekturi pretvoriti prostor središnjeg parka u jedinstveno šetalište. (orahovica.hr)

[nggallery id=2100]