Dinamu nije bilo svejedno kad je morao u Suhopolje: U Suhopolju stali Marijan Vlak i Otto Barić…

Ne tako davno Dinamu nije bilo svejedno kad je morao u Suhopolje. Primjerice, u sezoni 1996./1997., kada je Otto Barić s plavima rušio rekorde i u cijeloj sezoni izgubio samo devet bodova, čak pet odnijela mu je ugašena suhopoljska Mladost 127.

Zamislite, momčad s Darijem Šimićem, Vidukom, Marićem, Cvitanovićem… porazili su u Maksimiru s 3:2 suhopoljski majstori koje je s klupe vodio Ottov prijatelj, pokojni Tonko Vukušić.

– Najteži poraz u Dinamu? Nije, čak nije bio ni neočekivan jer je došao nakon velike serije pobjeda – prisjeća se Otto, ali ispravlja se kad čuje da je bio već u osmom kolu.

– Pa ak’ sam već morao izgubiti, nek’ sam onda izgubio od prijatelja. A taj poraz samo me stimulirao da krenemo u novu seriju pobjeda.

Na proljeće je Otto u Suhopolju odigrao samo 1:1, a i u sljedećoj sezoni u Dinamu se opet razgovaralo o Suhopolju. Nakon pobjede 1:0 u veljači 1998. smijenjen je trener Marijan Vlak, a žezlo je preuzeo Cico Kranjčar…

Na zgarištu Mladosti 127 danas živi NK Suhopolje, vodeći klub 2. županijske lige. Na stadionu pokraj oronuloga dvorca Jankovića, kapaciteta barem 5000 mjesta, Dinamo je gostovao i 2007. godine i protiv Virovitice igrao produžetke u šesnaestini finala kupa. Stvar je tada spasio Balaban, a ista momčad s Modrićem, Mandžukićem, Vukojevićem… nekoliko dana kasnije nokautirala je Ajax u Amsterdamu. To su Profesorove oscilacije, od očajnoga do briljantnoga…

Na toj utakmici ozlijedio se Filip Lončarić i omogućio seniorski debi Ivanu Kelavi.

Nekadašnjem prvoligašu šefovao je Đuro Dečak, popularni Boy George, dopredsjednik kluba bio je sudac Ivan Turudić, sportski direktor Zdravko Grbac. Od tadašnjih zvijezda danas je još igrački aktivan Alen Mrzlečki, igra u Grabrovnici. To je onaj Mrzlečki zbog kojega su svojedobno “zakrvili” Mladost i Hrvatski dragovoljac, Dečak i Spajić, pa su za plasman u Prvu HNL igrali majstoricu u Varaždinu… (vecernji.hr)