Virovitičkoj Komori povelja, Švraki plakete

U Bihaću je održan 11. međunarodni ekološki sajam EKOBIS 2013. na kojemu je izlagalo 286 izlagača iz 11 zemalja, a otvorila ga je Branka Đurić, ministrica okoliša i turizma Federacije BiH.

Na Večeri regionalne partnerske suradnje domaćin, Privredna komora Unsko-sanskog kantona svečano je obilježila obljetnicu potpisivanja Sporazuma o suradnji, te dodijelila povelje za doprinos u razvoju i unapređenju gospodarskih i poslovnih veza. Povelju za 5. godišnjicu dobila je HGK – Županijska komora Virovitica, a za 15. godišnjicu HGK – Županijska komora Karlovac. HGK – Županijska komora Virovitica dobila je priznanje Privredne komore Unsko-sanskog kantona za najuspješniji kolektivni nastup na 11. međunarodnom ekološkom sajmu EKOBIS 2013.

Izuzetno uspješan nastup imali su Medena Virovitica i Slavko Švraka, najveći hrvatski pčelar. Na temelju ocjenjenih uzoraka meda Medena je dobila plakete za kvalitetu živežnih namirnica za med bagrema i amorfe. Uz to na sajmu su prodali oko dvije tone meda, te ostalih pčelinjih proizvode (propolis, matična mliječ, saće itd.), a dogovoren je plasman i za ubuduće.Najveći interes posjetitelja iskazan je za med i pčelinje proizvode Medene iz Virovitice, uredski namještaj, parkete i klompe Tvina iz Virovitice, parkete Pan parket iz Čačinaca, konzervirano voće i povrće “Doora zimnica”, čajeve Spider grupe Herbarium iz Pitomače i vina PP Orahovice. Sajam je posjetilo izaslanstvo u sastavu kojeg su bili izlagači, predstavnici Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica, te ostali gospodarstvenici s područja Virovitičko-podravske županije. (hgk)