Dan jezika u Suhopolju, Slatini i Gradini

Odlukom Vijeća Europe svake godine 26. rujna obilježava se kao Europski dan jezika, a prikladno ga obilježavaju osnovne i srednje škole. Osnovna škola Suhopolje tako će u četvrtak, 26. rujna u restoranu “Park” s početkom u 16 sati Europski dan jezika obilježiti prigodnim programom. Osim učenika škole domaćina na obilježavanje su pozvani članovi Češke besede, Zajednice Mađara Hrvatske – Udruga Novi Grada, te virovitičke glazbene škole. U kratkom programu učenici će pjevati i čitati svoje literarne sastave na različitim europskim jezicima.

Europski dan jezika obilježit će i učenici slatinske Osnovne škole Eugena Kumičića koji su cijeli protekli tjedan izrađivali plakate na raznim jezicima europskih zemalja, prije svega na engleskom i njemačkom jeziku, a na plakatima se nalaze znamenitosti, zastave, pozdravi, i četiri čarobne riječi na jezicima koji se govore u Europi. Uz plakate učenici su napravili i kratku brošuru o matičnoj školi na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku.

Osnovna škola Gradina Dan europskih jezika obilježiti će simbolično. Nastavnici jezika i učenici izradili su prigodni pano na kojem su ispisane poruke na nekoliko najznačajnijih europskih jezika. (www.icv.hr, kp; Fotografija: Ilustracija)