Ivan Smiljanić, dimnjačar i humanitarac iz Borove

Dimnjačar Ivan Smiljanić iz Borove dobro je poznata osoba žiteljima suhopoljske općine. Zbog svog cijenjenog poziva, ali i zbog toga što je Ivan i poznati humanitarac koji veliki dio svog slobodnog vremena posvećuje drugima kako bi im pomogao. Mnogi se još uvijek sjećaju tople priče u kojoj je Ivan bio jedan od glavnih protagonista, a radi se o tada trogodišnjoj Nikolini Kovač iz Levinovca, malom borcu, djevojčici koja se sa svojom urođenom srčanom manom borila kao da ima tri srca.

Ivan je tada predano pomogao Nikolini i njenim roditeljima, kako bi se zajedno što uspješnije borili protiv nedaća koje su zadesile tu malu i hrabru djevojčicu. Ovaj čovjek velikog srca voli ljude, što svakodnevno pokazuje, ali isto tako voli i svoj poziv. Ne samo što na taj način privređuje za sebe i svoju obitelj, nego i pomaže ljudima, dolazi u situaciju da mnoge od njih bolje upozna. Tako je, između ostalih, upoznao i siromašnu staricu, baku Anku kojoj je, da se ne bi zimi smrzla, darovao peć na drva.
– Volim svoj posao, ali nažalost sve mi ga je teže obavljati jer mještani baš ne poštuju važna pravila, a čujem da je tako i u drugim sredinama – požalio nam se Ivan… (www.icv.hr, bs)

Cijeli tekst može se pročitati u Virovitičkom listu