„Lukine igre“ zaintrigirale Bernardu Idžojtić

Luka Moslavac, učenik petog razreda Osnovne škole Vladimira Nazora u Virovitici, održao je početkom rujna u Dnevnom boravku Crvenog križa u Virovitici svoju prvu samostalnu izložbu slika oslikanih tehnikom njemu omiljenih akrilnih boja. Da bismo ga što bolje upoznali i njegov rad približili našim čitateljima, ali i ljubiteljima umjetnosti, porazgovarali smo s njim o njegovim počecima slikanja, koje osobe su mu najveća potpora u slikanju, o izvanškolskim aktivnostima…

Kada si počeo slikati, kada se javila želja za slikanjem?
– Slikati sam počeo još u vrtiću, a moje slikanje je uz učiteljicu Božicu Paulin-Benko došlo do izražaja u osnovnoj školi.

Koji motivi prevladavaju na tvojim slikama, kojom tehnikom najviše voliš raditi?
– U posljednje vrijeme volim slikati životinje, točnije konje koje sam naslikao svojoj učiteljici i majci da joj uljepšaju ured, a rado slikam i cvijeće. Najdraža mi je tehnika akrila, jer su te boje posebno žive.

Već godinu dana umijeću slikanja podučava te Bernarda Idžojtić. Kako je došlo do te suradnje?
– Nekoliko svojih slika izložio sam u frizerskom salonu svoje bake i tamo ih je Bernarda Idžojtić prvi put vidjela. Svidjele su joj se i predložila mi je da me može podučiti i nekim drugim tehnikama slikanja. I tako se već godinu dana jedanput tjedno sastajemo i slikamo… (www.icv.hr,mh; Fotografija: Martina Hećimović)

Cijeli tekst može se pročitati u Virovitičkom listu