Nagrađeni najuspješniji policajci u županiji

Na temelju čl. 84. Zakona o policiji te čl. 6. Pravilnika i vrstama nagrada, medalja, priznanja i zahvalnica, Ministarstva unutarnjih poslova, te uvjeta i postupku njihove dodjele, Glavni ravnatelj policije, Vlado Dominić, donio je odluku o dodjeli prigodnih nagrada u novcu petorici policijskih službenika PU virovitičko – podravske i to:
– Damiru Topolovčanu
– Damiru Demšiću
– Siniši Totu
– Draganu Magiću
– Danijelu Maroviću.

Za iznimno uspješno provedenu akciju zaticanja i zapljene veće količine različitih tvari zabranjenih u sportu, dana 20. svibnja 2013. godine, u 19 sati, gdje su u prometu policijski službenici Policijske postaje Virovitica, tijekom redovitog obnašanja službe, U Virovitici u Ulici Matije Gupca, zatekli 40 – godišnjaka sa područja Županije virovitičko – podravske, koji je u automobilu, prevozio veću količinu zabranjenih tvari u sportu.

Prva zapljena zabranjenih tvari u sportu, rezultirala je daljnjim kriminalističkim istraživanjem, koje je prošireno na nekoliko županija, tako da je na području PU šibensko-kninske, dana 21. lipnja, kod jedne osobe zaplijenjena pošiljka poslana po vozaču autobusa i to paket u kojem se nalazilo oko 130 ampula i tableta.

Također, krim. istraga zabranjenih tvari, proširila se i na Zagrebačku PU, gdje su 1. srpnjau 12.35 sati, na području Zagreba, po policijskim službenicima u osobnom automobilu virovitičkih registarskih oznaka, zatečeni 33 – godišnjak i 41 – godišnjak i 34 – godišnjak, kod kojih su pronađene tvari zabranjene u sportu, te novac od prodaje tih tvari, a nakon provedenih pretraga u autu je pronađeno i 17.700 kuna.

Ukupna količina i vrijednost zabranjenih tvari u sportu, koja je do sada najveća na području Republike Hrvatske, bila je:
– 25 600 tableta i ampula
– 17.700 kuna
– ukupna vrijednost je oko 300.000,00 kuna

Za dobivanje prigodnih nagrada, zbog velikog doprinosa u radu kriminalističke policije, ovu skupinu uspješnih policajaca, predložila je voditeljica Službe kriminalističke policije, Marija Štajdohar, a prigodne nagrade policajcima, svečano je uručio Načelnik policijske uprave, Mirko Kostelac. (viroviticko-podravska.policija.hr)

[nggallery id=2703]