Održana završna konferencija EU projekta

Završna konferencija projekta “Modernizacija školskog kurikuluma i razvoj praktikuma za obrazovanje o održivoj ekološkoj poljoprivredi” financiranog iz IPA IV. pretpristupnog programa, održana je 13. rujna u Šašnatom Polju kraj Pitomače. Konferenciji su, između ostalih, nazočili zamjenica župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak, načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić, pročelnici upravnih odjela Virovitičko-podravske županije Vesna Šerepac i Tugomir Majdak…

Projekt “Modernizacija školskog kurikuluma i razvoj praktikuma za obrazovanje o održivoj ekološkoj poljoprivredi” započeo je u rujnu 2012. godine, a trajanje mu je godinu dana. Vrijednost projekta je 226.860,22 EUR od čega 86% financira Europska unija. Nositelj projekta je Srednja škola Stjepana Sulimanca iz Pitomače, a partneri na projektu Srednja škola Bartola Kašića Grubišno Polje, Srednja škola “Stjepan Ivšić” Orahovica, Općina Pitomača i Spider grupa d.o.o.. Specifični ciljevi projekta bili su:

1) Povećati kompetencije i mogućnosti zapošljavanja učenika zanimanja poljoprivredni gospodarstvenik i agroturistički tehničar na suvremenom tržištu rada vezanog uz ekološku poljoprivredu.

2) Osnažiti kompetencije strukovnih nastavnika predavača u zanimanjima poljoprivredni gospodarstvenik i agroturistički tehničar u području ekološke poljoprivrede uvođenjem inovativnih metoda u praktičnu nastavu unutar školskog kurikuluma.

U sklopu projekta adaptirane je praktikum za ekološku poljoprivredu i održivi razvoj koji se nalazi na prostoru bivše vojne karaule u Šašnatom polju. Vrijednosti investicije je 347.327,35 kuna. Praktikum će osigurati dugoročno održavanje stručne prakse za učenike triju škola partnera u projektu, tako da će se znanja i kompetencije učenika uvelike povećati stručno vođenom praktičnom nastavom.(vpz.hr)

[nggallery id=2597]