Odvijačem na bankomat: Traži švicarsku mirovinu

Kada je 81-godišnji Milan Solman prošloga tjedna odvijačem dugim tridesetak centimetara nasrnuo na bankomat želeći doći do svoga novca, „zaradio“ je prijavu i brojne medijske natpise. Ovaj vremešni Virovitičanin, kojega mnogi znaju pod nadimkom Jumbo, ispričao nam je da se odlučio na taj očajnički čin jer više nije imao drugog izbora.
– Postalo mi je nekako vruće i odlučio sam doći do svojih novaca. Otišao sam u park i uzeo odvijač koji sam tamo ostavio, te pokušao otvoriti bankomat. No, čvrst je on, dobro su ga napravili. Pokušao sam nekoliko puta, ali tada je izašao zaštitar – okolnosti događaja o kojemu se u Virovitici naveliko govori ispričao je Milan Solman.
Posljednji je to pokušaj dolaska do novca za koji se, kaže, bori već punih 11 godina, ponekad i potpuno nerazumno.
Sve počinje 2002. godine kada je dobio obavijest da zbog 37 mjeseci rada u Švicarskoj ima pravo na jednokratnu mirovinu u iznosu od 13.858 švicarskih franaka. Kako nema ženu i djecu, odlučio je prihvatiti pomoć svoje nećakinje M. i njenog tadašnjeg dečka G. K. da mu pomognu kod papirologije za mirovinu… Cjelokupan tekst možete pročitati u Virovitičkom listu (www.icv.hr)