OPG-u Major dodijeljena Zlatna plaketa

Općinsko vijeće općine Zdenci održalo je svečanu sjednicu povodom Dana općine i blagdan svetog Mihovila zaštitnia mjesta te time proslavila i veliki jubilej od 20 godina postojanja općine. Svečanoj sjednici prisustvovali su visoki županijski i državni gosti, saborski zastupnik Josip Đakić, župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić, zamjenici župana Sanja Bošnjak, Zdravko Dijaković i Igor Pavković, gradonačelnik Orahovice Josip Nemec i mnogi drugi. Nazočnima se u uvodu obratila predsjednica općinskog Vijeća Zdneci Vidica Kovačević naglasivši kako je pred Vijećem i novim mladim načelnikom Tomislavom Durmićem veliki posao u cilju poboljšanja uvjeta života svih mještana Zdenaca. Načelnik Tomislav Durmić u svom je obraćanju istaknuo nezadovoljstvo zatečenim stanjem u općini te istaknuo:
– Cilj nam je gospodarski razvijena općina s orijentacijom na prirodne resurse, privlačna mladim ljudima i zasnovana na principu održivog razvoja. Cilj je stvoriti kvalitetne uvjete života i omogućiti rad na području cijele općine. Želimo pomoći u prosperitetu poljoprivrede i obrtništva, srednjeg i malog poduzetništva, turizma i očuvanju kulturne baštine. Isto tako radit ćemmo na poboljšanju infrastrkture, na dolasku novih ulagača i posebno na otvaranju novih radnih mjesta. – rekao je između ostalog načelnik Durmić.

Župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić pohvalio je mladog načelnika Durmića na već poduzetnim znatnim koracima, u kratkom vremenu na mjestu načelnika, ka razvoju općine Zdenci u novim smjerovima:
– Evo moram reći da je u općine Zdenci dala najviše projekata od svih općina na području županije za nedavno otovrene natječaje Ministarstva poljoprivrede za EU fondove. Općina Zdenci je prijavila čak 60 projektnih ideja od kojih je deset prošlo dalje te ide u daljnju razradu, a vjerujem kako će biti i financirani. To je veliki pomak i današnji tim općine Zdenci svakako ima veliki potencijal. – zaključio je Tolušić.

Nazočmne je potom pozdravio saborski zastupnik Đakić s također biranim riječima o novom timu općine i novom načelniku te nglasio kako će kako on osobno tako i cijela županija i politički svijet ok onuega biti na, raspolaganju općini Zdenci za svaki vid pomoći i suradnje. Na zaključku svečane sjednice podijeljena su visoka općinska priznanja, tako je Zlatnu plaketu za doprinos u gospodarstvu dobilo OPG Major dok su općinska priznanja dobili magistar znanosti Josip Horvatin za pronicanje istine o Domovinkom ratu u školama, te Ivan Šorman za humani rad, odnosno 100 puta darovanu krv. (www.icv.hr, vg; Fotografije: Vladimir Grgurić)

[nggallery id=2730]