Orahovica slavila turizam

U sklopu obilježavanja svjetskog Dana turizma, u organizaciji Turističke zajednice i Grada Orahovice održana je manifestacija ”Orahovica slavi turizam”. Prisutni orahovčani mogli su uživati u onome što se nudilo pod velikim šatorom u središtu Orahopvice. OPG-a i gospodarstvenici predstavili su svoje proizvoda, od pekmeza i meda do vina i suvenira, svoje fantastično plesno umijeće pokazali su članovi Kulturno-umjetničkog društva ”Crkvari”, zapjevali su i ”orahovački slavuji”, mješoviti pjevački zbor KUD-a Orahovica, a prekrasnim izvedbama popularnih skladbi oduševili su članovi puhačkog orkestra DVD-a Orahovica. Pri svečanom otvaranju manifestacije, stručna suradnica Turističke zajednice grada Orahovice kristina Vasić između ostalog je rekla:

-Uključili smo se ove godine u obilježavanje svjetskog Dana turizma jer znamo kako je Orahovica uistinu pravi turistički biser šire regije. U sklopu ovogodišnje teme svjetskog Dana turizma, ”Turizam i vode” i mi smo dali svoj obol organizirajući mali natječaj među učenicima nižih razreda orahovačke osnovne škole u izradi likovnih uradaka te pisanju

literarnih sastava upravo na temu ”Turizam i vode”.  – rekla je Vasić. Najuspješniji radovi su  i nagrađeni, tako je među prvim razredima koji su radili likovne radove, prvo mjesto osvojila Marija Lorena Takač, drugo mjesto pripalo je Stelli Milobara dok je treće osvojio Danijel Gali. I drugi razredi su crtali, najljepši rad bio je onaj Barbare Borić, drugo mjesto pripalo je Hani Jovanović dok je treći rad bio Silivija Peštaja. 3. I 4. Razredi su pisali sastave, u konkurenciji trećih razreda najbolja je bila Nives Gvozdenović, drugi nagrađeni rad bio je Andreje Vulić dok je treće mjesto osvojio Marino Vučinić. U četvrtim razredima najbolji sastav napisala je Laura Oreški, drugo mjesto pripalo je Filipu Kosu dok je treće mjesto osvojila Lana Oreški. U sklopu ove manifestacije priređena jei jedna lijepa gesta. Naime Zagrebačka banka donirala je dva računala osnovnoj školi ”Ivana Brlić-Mažuranić” – Područnoj školi Nova Jošava te jedan Mjesnom odboru Centar, a donirana računala školi i odboru uručio je predstavnik Zagrebačke banke Sead Novak.  Veliki broj prisutnih građana oduševili su i učenici Područne škole Nova Jošava igrokazom ”Čuvajmo zemlju”, potom su se predstavili i učenici Osnovne glazbene škole Slatina, područnog odjela Orahovice te prigodnim recitalom i pjesmom članovi Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom ”Orahovica” i kluba ”Jaglac”. Sve u svemu predstavilo sve što je orahovačko i to u najboljem svijetlu, a Orahovica je još jednom pokazala kao pravi turistički biser ma može se reći cijele kontinentalne Hrvatske. (www.icv.hr; vg)

[nggallery id=2734]