Prikupljena 152 projektna prijedloga s područja VPŽ

Pročelnik Upravnog odjela za zajedničke politike i fondove EU Virovitičko-podravske županije Tugomir Majdak u suradnji s VIDRA-om prošli tjedan je održao informativne radionice koje su potaknule brojne poduzetnike i poljoprivrednike na dostavu projektnih prijedloga. Prezentacije su se održale u Orahovici i Čađavici na kojima su potencijalne prijavitelje projekata informirali o prijedlogu Programa za ruralni razvoj 2014.- 2020.

Ministarstvo poljoprivrede je 1. srpnja raspisalo je Poziv za iskazivanje interesa za prijavu projekata koji će se financirati u 2014. godini iz jednog od EU fondova za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj. Poziv je bio otvoren do 1. rujna. Poziv koji je Ministarstvo uputilo imalo je za cilj prikupljanje projektnih prijedloga na osnovu kojih će Ministarstvo poljoprivrede programirati daljnje mjere i natječaje za korištenje EU fondova za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj u 2014.g., ali i u periodu od 2014. do 2020.

Djelatnici VIDRA -e Neda Martić, Dubravka Repić te Bojan Mijok, kao i djelatnici Upravnog odjela za zajedničke politike i fondove odradili su velik posao, te su u tri dana pripremili navedena 152 projektna prijedloga. Projektni prijedlozi su pisani za sektor poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja na području Virovitičko-podravske županije te su usklađeni s dosadašnjim pravilnicima za provedbu IPARD programa, ali i onih koji nisu u skladu s IPARD procedurama, a za koje su potencijalni prijavitelji pokazali interes. (ravidra.hr)