Razgovor o ”Ispadu” s Miranom Hajošem

Virovitičko kazalište je glavno odredište za sve kulturno osviještene građane koji svake godine uživaju u kazališnim predstavama, ali i ponekim koncertima. Tako će biti i u novoj sezoni. Naime, naši kazalištarci već neko vrijeme rade na predstavi kojom će u subotu, 21. rujna, u 19.30 sati svečano otvoriti predstojeću kazališnu sezonu.

O kakvoj je predstavi riječ te što donosi nova sezona Kazališta Virovitica priupitali smo ravnatelja tog najuspješnijeg regionalnog kazališta u Hrvatskoj Mirana Hajoša.
– Novu sezonu otvorit će svečana premijera predstave “Ispad” rađena prema dramskom tekstu produktivnog i uspješnog njemačkog dramatičara Lutza Hübnera. Predstava je namijenjena mladoj publici pred koju autor iznosi aktualan i nažalost sveprisutan problem nasilja u školama. U predstavi koja je rađena u suradnji s Kazalištem Oberon glume nova glumica Kazališta Virovitica Aleksandra Demše i Goran Koši, a redatelj je Damir Mađarić.

Jesu li glumci Kazališta Virovitica istodobno s predstavom “Ispad” radili na još nekoj predstavi i koliko ljubitelje kulture ukupno premijera očekuje u novoj sezoni?
– U novoj sezoni bit će prikazano sveukupno 5 premijernih izvedbi. Glumci Kazališta Virovitica su usporedno s predstavom “Ispad” radili na predstavi rađenoj prema bajci Hansa Christiana Andersena “Snježna kraljica” čija će premijera uslijediti već u prvoj polovici listopada, a kojom će se i zaključiti tekuća kazališna godina. U predstavi namijenjenoj djeci od 4 do 11 godine glumit će Blanka Bart, Ana Majhenić i Igor Golub uz redateljsku palicu Draška Zidara… (www.icv.hr, mh; Fotografija: Martina Hećimović)

Cijeli tekst može se pročitati u Virovitičkom listu