Rekorder vikenda imao je ”samo” 2.80 promila

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodile su se dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe zadobile lake tjelesne ozljede, te pet prometnih nesreća s materijalnom štetom. U dvije prometne nesreće počinitelji su bili pod utjecajem alkohola, a jednu je prouzrokovao mladi vozač.

Ukupno je utvrđeno 70 prekršaja, od čega je 19 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, s najvećom utvrđenom koncentracijom od 2.80 g/kg u mjestu Čačinci, kod tridesetčetverogodišnjeg vozača osobnog automobila.

Temeljem čl.134. PZ uhićeno je pet osoba, četiri zbog vožnje pod utjecajem alkohola, a jedna zbog vožnje za vrijeme dok joj je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom. Tijekom vikenda jedna osoba počinila je kazneno djelo „Obijesna vožnja u cestovnom prometu“.

Na području PPRP Virovitica provedena je akcija 28/29.9. u vremenu od 22-6 sati usmjerena na pojačani nadzor vozača pod utjecajem alkohola u prometu tijekom koje je kontrolirano 38 vozila i vozača, utvrđeno je 7 prekršaja, od toga 4 alkohola. (viroviticko-podravska.policija.hr)