T. Karamarko: Dvojezične ploče u Vukovaru izazivaju građane…

Predsjednik HDZ-a i saborski zastupnik, Tomislav Karamarko, boravio je u Virovitici gdje je nazočio svečanoj sjednici Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije. U izjavi za medije Tomislav Karamarko, vezano uz događanja u Vukovaru, kazao je:
– Radi se o nerazumnom ponašanju Vlade jer su se ploče stavljane po noći. Dvojezične ploče se mogu implementirati jedino ako doprinose razumijevanju, suradnji i dijalogu većinskog naroda i nacionalnih manjina, a to u Vukovaru u ovom momentu nije slučaj. One izazivaju građane i vrijeđaju njihove osjećaje i to je nerazumna odluka Vlade koju pozivam da svoju odluku povuče. Već duže vremena upozorava da se prema Ustavnom zakonu o pravima nacionalnih manjina dvojezične ploče mogu postavljati samo ako ne vrijeđaju dignitet većinskog naroda – kazao je između ostalog Karamarko i pozvao Vladu da povuče odluku o postavljanju i iskaže više razumijevanja i osjećaja i omogući Vukovaru da bude grad posebnog pijeteta.
Također smatra da je trenutak u kojemu se postavljaju ploče neprimjeren.
– Noćas je poskupjelo gorivo, BDP nam je opet pao, umjesto da se Vlada bavi gospodarskim problemima i svima nama, pa i Vukovarcima omogući bolji život, oni idu vrijeđati, ne bave se onime što im je posao nego nekim svjetonazorskim pitanjima, bave se kopanjem po našim svježim ranama – izjavio je predsjednik HDZ-a i saborski zastupnik Tomislav Karamarko.
Na upit može li komentirati osnutak Povjerenstva za pitanje tzv. „lex Perkovića“, Karamarko je kazao:
– Ne treba komentirati ono što Vlada radi u ovom slučaju, oni se igraju, opet su dobili “šamarčinu” od Europe, nema smisla gubiti vrijeme na komentar. (www.icv.hr)