Nova Područna škola u Novoj Jošavi

U orahovačkom prigradskom naselju Nova Jošava otvorena je novoizgrađena Područna škola, osnovne škole ”Ivana Brlić-Mažuranić” Orahovica. Škola je to vrijednosti 1,22 milijuna kuna čiju su izgradnju financirali Virovitičko-podravska županija i Grad Orahovica. Dobra je to vijest za 28 učenika koji od 2. rujna sjede u novim školskim klupama i konačno adekvatnom prostoru. Prilikom otvorenja, ravnateljica Osnovne škole ”Ivana Brlić-Mažuranić” je rekla:
– Evo prije nepunih godinu dana stajali smo ovdje na istom mjestu, na jednoj ledini i polagal kamen temeljac, a danas ispred svoje nove Područne škole. Od srca hvala u ime djece i njihovih učiteljica, županu Virovitičko-podravske županije Tomislavu Tolušiću i gradonačelniku Orahovice Josipu Nemecu bez mi nikada ne bi dobili novu školu. Mi ćemo im to vratiti radom, zalaganjem i uspjesima – zaključila je Škraba. Nakon pozdravnih riječi orahovačkog gradonačelnika Josipa Nemeca, župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić naglasio je kako je Županija ove jeseni otvorila već četiri nove škole, a u narednih nekoliko dana još će tri:
– Ukupno smo za sve ove škole uložili 30 milijuna kuna i ja garantiram da niti jedna županija do sada nije toliko uložio kao naša u školstvo i našu budućnost, djecu. Od svih škola koje smo napravili i otvorili, ova je specifična jer za razliku od ostalih mjesta gdje su škole biti u ruševnom stanju, razlog gradnje ove škole bio je što postojeća bila mala. Drago mi je da je projekt uspješno okončan na višestruko zadovoljstvo. Ovo je mali početak našeg velikog projekta u Orahovici, već smo ishodili građevinsku dozvolu za novu osnovnu školu u Orahovici i to će biti jedan od najvećih projekata županije u budućnosti vrijedan 30-ak milijuna kuna – zaključio je župan Tolušić. Nakon pjesme i recitala, mališani, polaznici područne škole sami su prerezali vrpcu i otvorili vrata svoje nove škole. (www.icv.hr, vg, Fotografije: Vladimir Grgurić)