Održana konferencija IPA programa Hrv. – Mađ.

U Vukovaru je održana velika konferencija IPA prekograničnog programa Hrvatska-Mađarska. Konferencija je povezana s Danom europske suradnje, te ulogom IPA prekograničnog programa Hrvatska-Mađarska u pristupnom periodu Hrvatske u EU.

Republiku Hrvatsku na Konferenciji je predstavljala pomoćnica ministra u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije Helga Bubanović Devčić. Zamjenik državnog tajnika iz ureda mađarskog premijera Nándor Csepreghy iznio je planove regionalnog razvoja Mađarske unutar novog EU proračunskog razdoblja 2014-2020. Voditeljica sektora u Glavnoj upravi za regionalnu i urbanu politiku Agnès Monfret sudjelovala je kao predstavnica Europske komisije. Dobrodošlicu sudionicima konferencije zaželio je župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić.

Na konferenciji, osim informacija o Strukturnim i investicijskim fondovima EU-a u novom proračunskom razdoblju 2014-2020, razgovaralo se i o mađarskim očekivanjima, kao i o promjenama te koristima koje je članstvo u Europskoj uniji donijelo Hrvatskoj oko EU fondova. Predstavljeni su i neki od zajedničkih projekata provedenih u sklopu IPA prekograničnog programa Hrvatska-Mađarska. Virovitičko-podravsku županiju predstavljala je zamjenica župana Sanja Bošnjak s predstavnicima VIDRA-e agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije Anom-Marijom Reider-Petric i Svenom Jesenković. S područja Virovitičko-podravske županije prezentiran je projek Vinske priče, nositelj kojega je Grad Orahovica, a konferenciji je nazočio i gradonačelnik Orahovice Josip Nemec sa suradnicima i partnerima u projektu. (vpz.hr, vuzs.hr)

[nggallery id=2684]