Vozio pijan i zaradio kaznu od 3.000 kuna

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama na području Virovitičko-podravske županije dogodila se jedna prometna nesreće u kojoj je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede, te četiri prometne nesreće s materijalnom štetom. U jednoj prometnoj nesreći počinitelj je napustio mjesto događaja, ali je naknadno pronađen. Ukupno je utvrđeno 133 prekršaja, od čega 27 zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, s najvećom utvrđenom koncentracijom od 2,13 promila 22. rujna u 15 sati u mjestu Bokane kod 48-godišnjeg biciklista.

Dvije osobe su uhićene zbog vožnje pod utjecajem alkohola i privedene su na Prekršajni sud. Jednoj od njih je izrečena novčana kazna od 3.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom šest mjeseci, a druga je zadržana u pritvoru.

Na području Policijske postaje Orahovica provedena je akcija usmjerena na pojačani nadzor pješaka, biciklista, mopeda, motorista i vozača pod utjecajem alkohola u prometu tijekom koje je kontrolirano 78 vozila i vozača, a utvrđeno je 12 prekršaja, od toga 2 zbog utjecaja alkohola.

Na području cijele Policijske uprave virovitičko-podravske tijekom vikenda je provedena akcija usmjerena na pojačani nadzor vozača pod utjecajem alkohola u prometu tijekom koje je kontrolirano 182 vozila i vozača, a utvrđen je 41 prekršaj, od toga 14 zbog utjecaja alkohola. (viroviticko-podravska.policija.hr)