Anita Tenžera boravila u Italiji na usvršavanju

U srpnju 2014. godine krenuo je u provedbu projekt Italo-Croatian Mobility in Europlanning – IcroME. Institut za razvoj i međunarodne odnose IRMO projektom ICroME ima za cilj organizirati za mlade zaposlene i nezaposlene osobe stručno usavršavanje i stručnu praksu u području planiranja i upravljanja projektima financiranima iz fondova EU-a. Projekt se financira iz programa EU, Leonardo da Vinci, Osobe na tržištu rada, a ukupne je vrijednosti 113.655,00 eura.

Projekt okuplja čak 22 partnera pošiljatelja iz Hrvatske, razvojne agencije, istraživačke institucije i sveučilišta, među kojima je i VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. ICroME projekt najbolje je ocijenjen projekt prošlogodišnjeg natječaja Agencije za mobilnost i programe Europske Unije u kategoriji Mobilnosti – Osobe na tržištu rada, a u mobilnosti sudjeluje 38 osoba od čega 21 zaposlena osoba u trajanju od 5 tjedana i 17 nezaposlenih osoba u trajanju od 13 tjedana.

Jedna od sudionica mobilnosti bila je i djelatnica RA VIDRA-e, Anita Tenžera, koja je 5 tjedna stručnog usavršavanja provela u Regione Friuli, Venezia, Giulia- Central Directorate for Culture, Sport, International and EU Relations. (ravidra.hr)