Pedalirala kroz Suhopolje s 2,87 promila

Tijekom proteklog vikenda evidentirane su tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su svije osobe teško ozlijeđene, a pet lakše, te jedna prometna nesreća s materijalnom štetom. Jednu prometnu nesreću uzrokovao je nepoznati počinitelj, a niti jedan sudionik prometnih nesreća nije bio pod utjecajem alkohola.

Ukupno je utvrđeno 129 prekršaja, od toga 27 upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 24 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, četiri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane. Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,87 promila utvrđena je kod vozačice bicikla starosti 51 godine u subotu oko 14 sati u Suhopolju.

Dvije osobe uhićene su zbog vožnje pod utjecajem alkohola i upravljanja vozilom za vrijeme zaštitne mjere zabrane upravljanja. U petak, 25. travnja, od 9 do 14 sati na području Policijske postaje Slatina je provedena akcija nadzora i zaštite pješaka u kojoj je utvrđeno i sankcionirano 10 prekršaja. S 26. na 27. travnja od 23 do 7 sati na području policijske uprave provedena je akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola. U akciji je utvrđen i sankcioniran 21 prekršaj, a 12 je vozača zatečeno da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola. (viroviticko-podravska.policija.hr)