Tko će slaviti na Vegeški, Virovitica ili Croatia: Krešimir Crvenka i Ivan Begović najavljuju županijski derbi HNL trećeligaša

Na Vegeški nas u subotu očekuje županijski derbi. U 24. kolu III. Hrvatske nogometne lige sjever Virovitica će ugostiti Croatiju iz Grabrovnice. Gledano po formi obje momčadi su oscilirale tijekom proljetnog dijela prvenstva. Bit će to zasigurno praznik nogometa u Virovitici, a igralište krcato zaljubljenicima u taj sport. Croatia se ne mora bojati za ostanak u novoj III. ligi, a Virovitica se pak mora boriti svim snagama da osvoji sedmo mjesto koje također vodi u taj rang. Bit će to borba do posljednjeg sučevog zvižduka. Virovitica će u susret ući kompletna, a Croatiji nedostaje Rušiti koji će zbog tri kartona morati pauzirati utakmicu.
– Ne bih rekao da je ovo derbi s obzirom da nismo blizu na tablici, ali susjedski derbi zasigurno jest. Susreti između ova dva kluba uvijek su bili zanimljivi…. – kazao je napadač Virovitice Krešimir Crvenka.

Kapetan Croatije Ivan Begović istaknuo je kako im je imperativ pobjeda, jer su u protekla četiri kola osvojili samo dva boda.
– Ova utakmica nam je vrlo bitna. Moramo uzeti tri boda, a osim toga ovakve utakmice su i pitanje prestiža. U Viroviticu putujemo pod pritiskom i praktički moramo pobijediti jer nam Podravina i Podravac pušu za vratom… – rekao je Begović. (www.icv.hr, vle)

Cijeli tekst može se pročitati u Virovitičkom listu