Dani otvorenih vrata u IOŠ Slatina

U Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina održan je sastanak ravnatelja osnovnih škola sa šireg slatinskog područja. Tema sastanka bila je vezana uz profesionalno usmjeravanje učenika osmih razreda. Domaćin sastanka bio je Mladen Graovac, ravnatelj Industrijsko-obrtničke škole Slatina koji je pripremio posebnu prezentaciju ravnateljima i predstavnicima škola iz Voćina, Slatine, Mikleuša, Čađavice i Nove Bukovice.

Nakon pozdravnog uvoda dobrodošlice, ravnatelj Graovac je, u nazočnosti pedagoginje škole Ljubice Pofuk, proveo goste opremljenim radionicama i prostorima uređenim za izvođenje stručne prakse: krojačka radionica, ugostiteljski praktikum, frizerski salon i dr. U knjižnici škole ravnatelj IOŠ Slatina prezentirao je projekt Dan otvorenih vrata za sve učenike 8. razreda. Dan otvorenih vrata zamišljen je kao predstavljanje šest strukovnih programa provođenjem kroz radionice kako bi se osmaši na licu mjesta mogli što bolje upoznati sa njihovim programskim sadržajima.

Na Danu otvorenih vrata kroz praktičan rad i različite zanimljive demonstracije bit će predstavljene:
-stolarska i strojarska radionica (prezentacija zanimanja stolar, elektroinstalater, vodoinstalater i instalater grijanja i klime, strojobravar, automehaničar/mehaničar poljoprivredne mehanizacije, autolimar)
-zanimanje prodavač
-krojačka radionica
-frizerski salon
-ugostiteljski praktikum (zanimanje konobar i kuhar)

Sve radionice i demonstracije održat će se pod vodstvom stručnog aktiva svakog od navedenih zanimanja, ali i samih učenika IOŠ Slatina. Dan otvorenih vrata održat će se od 20 do 22. svibnja 2014. godine. (os-vnazora-novabukovica.skole.hr)