Đurđa Šimatović nova predsjednica ”Jaglaca”

Održana je redovna godišnja izvještajna skupština Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom „Jaglac“, kojoj je uz 19 članova nazočio i orahovački gradonačelnik Josip Nemec.

Izvješće o radu udruge podnijela je predsjednica, Sandra Vratković, istaknuvši da u sklopu udruge, koja broji 96 redovnih članova, djeluje i klub koji broji 24 člana. Plan rada udruge za 2014. godinu temelji se na dosadašnjem radu, iskustvu i mogućnostima udruge i članova. U nastavku skupštine donesen je novi Statut udruge i pravilnik o stegovnoj odgovornosti. Prema novom statutu, udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom mijenja naziv u Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama. Zbog osobnih razloga, dosadašnja predsjednica udruge Sandra Vratković podnijela je ostavku na mjesto predsjednice, uputivši zahvalu svima na doprinosu i zalaganju u radu udruge. Za novu predsjednicu, na prijedlog glavnog odbora, jednoglasno je izabrana Đurđa Šimatović.

Po završetku skupštine, sve prisutne pozdravio je gradonačelnik Josip Nemec, pohvalivši rad udruge ističući da je to jedina udruga na području grada koja je povukla sredstva iz EU. (orahovica.hr)

[nggallery id=4679]