Tehnička pomoć za Bee-park i Post-inkubator

Tehnička pomoć koju će provoditi stručnjaci u suradnji s koordinatorom iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije definirana je Sporazumom, a odnosi se na razradu investicijskog ciklusa što uključuje sljedeće aktivnosti:
– Analizu stanja i projektni zadatak;
– Procjenu investicije uključujući i procjenu mogućnosti realizacije investicije;
– Plan izrade projektne dokumentacije (tehničke i opće).

Početak rada na projektima očekuje se kroz desetak dana i trajat će do 30. kolovoza 2014. nakon čega se očekuje druga pripremna faza gdje će se izrađivati projektna dokumentacija do glavnog projekta.

Projekte su napisali djelatnici Razvojne agencije VTA.

Izgradnja regionalne punionice i pogona za preradu meda „BEE-PARK Virovitica“ projekt je čiji će se društveno-gospodarski učinak odrazit na 8 županija (Bjelovarsko-bilogorska, Koprivničko-križevačka, Varaždinska, Požeško-slavonska, Sisačko-moslavačka, Brodsko-posavska, Osječko-baranjska te Virovitičko-podravska županija). Projektom se prvenstveno podiže konkurentnost pčelara grada Virovitice, Virovitičko-podravske i susjednih županija, brendiranjem meda i proizvoda od meda te zajedničkim nastupom malih proizvođača stvaraju se preduvjeti za konkurenciju vodećim europskim i svjetskim proizvođačima. Cijeli kompleks bi također uključivao i turističko-ugostiteljske objekte na temu meda i pčelinjih proizvoda.

„Izgradnja Post-inkubatora Virovitica“ cilj projekta je podizanje konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva u gradu Virovitici te stvaranje kapaciteta za održivi razvoj i zapošljavanje stanovništva. Razvijen je sa ciljem olakšavanja ulaska na tržište za poduzetnike koji su bili stanari inkubatora u regiji ali i za novoosnovana start-up poduzeća. Navedeni projekt prijavljen je u suradnji sa dva partnera, Tehnološkim parkom Varaždin i Tehničkom školom Virovitica a društveno-gospodarski učinak manifestirat će se u sedam županija. (virovitica.hr)

[nggallery id=4566]