Humanitarna subota u Pitomači

Subota u Pitomači je od ranih jutarnjih sati bila u humanitarnom ruhu. Općina Pitomača, Turistička zajednica općine Pitomača i Humanitarna udruga „Podravsko sunce“ Pitomača organiziraju Mali Uskrsni sajam u sklopu kojeg je organizirana prodaja cvijeća i pisanica. Bila su postavljena 4 punkta, odnosno mjesta na kojima su volonteri, žene koje redovito sudjeluju u humanitarnim akcijama, pa tako i ovoj koju organizira „Podravsko sunce“, skupljale dobrovoljne priloge. Štefica Kaša, predsjednica „Podravskog sunca“ bila je iznimno zadovoljna odazivom mještana i njihovim dobrovoljnim prilozima.
– Mještani su davali koliko su mogli, neki nisu čak ni uzimali pisanice ni cvijeće nego su samo ostavili novce – rekla je Štefica Kaša i nadodala.
– Sav prihod od današnje humanitarne akcije ići će za nabavu sonde za ultrazvuk srca za virovitički Dom zdravlja, ispostavu Pitomača, što će biti još jedan veliki napredak za poboljšanje zdrava žitelja Virovitičko podravske županije i mještana općine Pitomača. Nabavka sonde za ultrazvuk srca je samo nastavak na sve preglede ultrazvuka koji se već u Pitomači mogu obaviti a to su ultrazvuk štitnjače, bubrega, abdomena i dojke.
Pisanice raznih boja i tehnika ukrašavanja su izrađivale Udruge žena s područja općine Pitomača potpomognute Udrugama žena iz Kloštra Podravskog i Ferdinandovca. Materijal za izradu pisanica je osigurala Općina Pitomača. Cvijeće su osigurale cvjećarne s područja Pitomače a također je sudjelovala i jedna cvjećarna iz Podravskih Sesveta, iz susjedne Koprivničko Križevačke županije. Sutra, na Cvjetnu nedjelju od 9-13 u sklopu Malog Uskrsnog sajma bit će prodaja pisanica a na Veliki Petak 18. travnja od 9-13 sati također ispred Turističke kućice kod crkve bit će i prodaja kolača u suradnji sa brojnim udrugama s područja Općine Pitomača. (www.icv.hr, bk, Fotografije: Božidar Kovač i ristijan Toplak)

[nggallery id=4502]