Nove škole u Rogovcu i Sedlarici

U ponedjeljak 28. travnja, otvorit će se dvije nove škole, u Rogovcu i Sedlarici… Virovitičko-podravska županija te Općine Pitomača i Špišić Bukovica zajednički ulažu u razvoj školstva na ovim prostorima

Svake godine u mandatu župana Tomislava Tolušića, počevši od 2008. godine, na području Virovitičko-podravske županije otvarale su se nove škole i adaptirale stare. Tako su u nazočnosti župana Tomislava Tolušića i saborskog zastupnika Josipa Đakića otvorene škole u Velikom Polju, Brezovici, Pčeliću, Rušanima, Kozicama, Starom Gracu, Lozanu, Grabrovnici, Taborištu, Crncu, Ilmin Dvoru, Velikoj Črešnjevici, Otrovancu, Orešcu, Žlebinama, Noskovačkoj Dubravi, Lukaču, Starogradačkom Marofu, Ćeralijama i Novoj Jošavi.
Ove godine otvorit će se još dvije nove područne škole, u Rogovcu i Sedlarici, a uskoro se očekuje i otvorenje nove Srednje škole Stjepana Sulimanca u Pitomači čija je vrijednost oko 17 milijuna kuna.
Nova zgrada Područne škole Rogovac, OŠ Augusta Cesarca Špišić Bukovica svečano će biti otvorena u ponedjeljak, 28. travnja, u 10 sati, a nova zgrada Područne škole Sedlarica, OŠ Petra Preradovića Pitomača, također u ponedjeljak, 28. travnja, s početkom u 12 sati.
Vrijednost investicije izgradnje nove područne škole u Rogovcu je 810.000 kuna, a izgradnju financiraju Virovitičko-podravska županija i Općina Špišić Bukovica.
Izgradnju nove područne škole u Sedlarici financiraju Virovitičko-podravska županija i Općina Pitomača, vrijednost investicije je 835.000 kuna, a pohađa je 21 učenik.

– U sljedeće tri godine uložit ćemo više od 15 milijuna kuna i izgraditi još nekoliko područnih škola. Nedavno su me pitali do kada mislimo ulagati u mala mjesta i graditi škole koje će imati 15 ili 20 učenika. Moj odgovor je – sve dok sam ja župan. Djeca u malim sredinama moraju imati jednake uvjete školovanja kao i ona u Virovitici, Slatini ili Zagrebu – zaključio je župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić. (vpz.hr)