Marijan Meter kruh zarađuje u Kataru

Marijan Meter, naše gore list, već četiri godine živi u Kataru, u glavnom gradu Dohi gdje radi kao trener rukometnog kluba Al Sadd SC.
– Još uvijek ponekad stanem na gol na treningu – kaže 40-godišnji Marijan kojemu je prvi klub bio upravo u Kataru gdje je branio za Al Arabi, klub u koji ga je doveo otac Franjo, također virovitička igračka i trenerska rukometna legenda.
– Vrlo brzo sam se uklopio jer sam već bio ovdje, a mnogi igrači koje poznajem danas su menadžeri po klubovima. Katar je danas najbogatija razvijena otvorena država, ovdje živi i radi mnogo ljudi s naših prostora tako da mi nije teško.
Marijana je uvijek vukao rodni grad i velika ljubav koju gaji prema njemu. Zbog toga je, kako sam kaže, napravio neke greške u karijeri.
– Ne bih želio da mladi igrači koji su veliki talenti, a igraju po malim klubovima ili su vezani za njih zbog nekih osobnih razloga naprave greške u karijeri kao što sam ih ja napravio. To je ujedno i savjet mojem sinu koji nastavlja obiteljsku tradiciju – vratar je u mlađim kadetima Viro Virovitice… (www.icv.hr, vle)

Cijeli tekst može se pročitati u Virovitičkom listu