Marijan Siladić ostvario sredstva iz IPARD-a

Za Marijana Siladića iz Velike Črešnjevice i članove njegove obitelji ovih dana stigla je dugo priželjkivana vijest. Nakon što su se 11. travnja 2013. godine sa svom potrebnom dokumentacijom prijavili na 9. IPARD natječaj za mjeru 101, u Agenciji za plaćanja u poljoprivredi i ruralnom razvoju uslijedio je iscrpan put obrade dokumentacije po svim stavkama, što je uključilo i terensku kontrolu.

Odlukom Agencije Marijan Siladić je stekao pravo korištenja sredstava iz IPARD programa u planiranom iznosu za kupovinu poljoprivredne mehanizacije i poljoprivredne opreme unutar sektora mljekarstva i mjere: “Ulaganja u poljoprivrdna gospodarstva u svrhu restrukturiranja i dostizanja standarda zajednice”.

OPG Marijana Siladića tradicionalno se bavi proizvodnjom mlijeka, a proteklih desetak godina podigli su kapacitetet na 50 muznih krava izgradivši staju za muzne krave i junice te izmuzište iz vlastitih sredstava. Idući korak nakon pozitivne odluke jest uskoro potpisivanje ugovora između Agencije i Marijana Siladića, a potom se može krenuti u realizaciju ulaganja tj. kupovinu planirane poljoprivredne mehanizacije i opreme.

Prijavu na 9. IPARD natječaj Marijan Siladić je podnio uz pomoć stručnih savjetnika Savjetodavne službe, Odsjeka za ruralni razvoj i EU programe: Ljubice Kravarščan i Roberta Črepa u okviru projekta operativne pomoći obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima u prijavi manjih projekata na IPARD mjeru 101. (www.icv.hr, bs; Fotografija: Arhiva)