Međugeneracijski susreti u Novoj Bukovica

Nakon božićnih aktivnosti međugeneracijskih susreta „Za bolje sutra i budućnost kakvu zaslužuju“ održanih u Područnoj školi Miljevci pri OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica, dio aktivnosti održao se i u matičnoj školi u Novoj Bukovici. Ovaj projekt financiran iz europskih fondova škola provodi kao partner s Crveni križem Slatina, a njegova je bitna značajka da obuhvaća pružanje usluga i poboljšanje života starih i nemoćnih osoba.

Budući da se približava blagdan Uskrsa, učenici četvrtog razreda s učiteljicom Lidijom Medved za ove su susrete organizirali radionicu izrade uskrsnih ukrasa. Posebna je gošća bila baka Marija Milošević, već poznata mještanima po svojim raznolikim i vješto izrađenim rukotvorinama. Na ovoj je radionici demonstrirala izradu pisanica od tijesta te je svima strpljivo pokazivala i pomagala u njihovoj izradi.

Praktični je rad bio dobar temelj bakama, jednom djedu i učenicima za razgovor o obiteljskim uskrsnim običajima, različitim tradicijskim ukrasima. U dvosatnom druženju razmjenjivala su se njihova i dječja iskustva. Djelatnice Crvenog križa razveselile su učenike majicama, kapama i kemijskim olovkama s logom ovog EU projekta. Ovi međugeneracijski susreti bila su prava prilika za četvrtaše jer već ovu godinu oni će biti nositelji tradicionalne humanitarne akcije „Proslavimo Božić zajedno“ namijenjene starim i nemoćnim mještanima Nove Bukovice. (lž)

[nggallery id=4544]